L’Ajuntament cedeix un espai municipal a IB Salut pels usuaris del Centre de Salut de Sant Miquel

L’Ajuntament de Ciutadella ha tancat l’acord de cessió d’un espai municipal a IB Salut-Comunitat Terapèutica de Sant Miquel, una iniciativa que ha estat impulsada des dels Serveis Socials del municipi.

L’acord va ser signat per Joana Gomila, alcaldessa de Ciutadella, i Lorena Francés Soriano, en qualitat de Psiquiatra i Coordinadora de la Comunitat Terapèutica Sant Miquel i en representació de l’IB-Salut. Tindrà vigència mentre duri la necessitat exposada derivada de la normativa sanitària actual, que impossibilita atendre els usuaris del centre de dia del Centre de Salut de Sant Miquel, i amb una durada màxima de dos anys.

L’espai objecte de cessió està ubicat a l’aula 3 de l’Espai d’Entitats, al número 21 del carrer Pius VI. L’acord de cessió respon a la petició que IB Salut va fer a l’Ajuntament d’un espai on poder seguir realitzant diverses activitats ocupacionals que, com a conseqüència de l’emergència sanitària, els usuaris del centre de dia no podien portar a terme a les dependències del centre de Sant Miquel.

Des dels Serveis Socials de l’Ajuntament es va tenir en compte la rellevància de la tasca de l’IB Salut i de la Comunitat Terapèutica de Sant Miquel, valorant positivament la seva aportació a la comunitat i al projecte de ciutat, així com el servei d’atenció a les persones que realitza.

Cal recordar, en aquest sentit, que IB Salut és el servei de salut de les Illes Balears, que desenvolupa, entre d’altres, un servei d’atenció a persones amb malalties mentals que a Ciutadella està ubicat el Centre de Salut Sant Miquel. Degut a la situació de crisi sanitària i la normativa desplegada, no es pot obrir el centre de dia del Centre de Salut Mental i totes les persones usuàries que hi acudeixen tan sols han rebut atenció domiciliària individualitzada des de l’inici de la pandèmia.

 

Download PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *