Article Opinió – Joan Lluís Torres – “PTI = Podem Transformar l’Illa”

Quan la Secció de Ciències Naturals de l’Institut Menorquí d’Estudis va proposar l’any 1988 iniciar el camí cap a la declaració de Reserva de biosfera de la nostra illa de Menorca per part de la UNESCO, va materialitzar molt conscientment la voluntat latent en una majoria de menorquins, de treballar per la preservació de l’equilibri entre la humanitat i la biosfera.

Article Opinió – Ramon Orfila – “Un rei irresponsable”

Sempre m’he sentit republicà, sempre he cregut que, a un país democràtic, res pot justificar l’existència d’una institució, la Monarquia, que basa la seva existència i la seva pràctica en premisses antidemocràtiques com són la no igualtat de tots els ciutadans davant la llei i  el caràcter hereditari de les persones que ostenten un dels […]

Article Opinió – Ramon Orfila – “Els murs de la vergonya”

El 9 de novembre del 1989 va caure el mur de Berlín. En el seu enderrocament, quasi per sorpresa, amb la mateixa sorpresa amb la que es va aixecar el 1961, hi van participar milers de persones de manera gairebé espontània, entre cants d’alegria i una gran expectació des de tots els racons del món. Era el final de la Guerra Freda i el començament d’una nova era que implicaria molts canvis, a Alemanya, a Europa i al món.