Article Opinió – Ramon Orfila – “Duim camí de tenir un Moria II a Canàries???”

Mentre les illes Canàries es veuen desbordades per l’arribada de dotzenes de pasteres abarrotades de migrants provinents de la costa africana i el Govern d’Espanya mostra la seva lentitud, manca d’eficàcia i una nul·la previsió a l’hora de donar cobertura, encara que sigui provisional, als milers de persones que s’amunteguen als ports de les illes, davant un allau anunciat, des de fa temps, i de manera reiterada per les ONG’s que treballen a la zona, els ministres del Govern de Sánchez es despleguen en missió diplomàtica pels països de la costa atlàntica propers a Canàries, emissors de les pasteres, en un difícil intent d’aturar en origen un problema que creix per moments.

Article Opinió – Ramon Orfila – “Ha esclat de nou la guerra al Sàhara”

Continuen els combats, quan entrem al quart dia des de la ruptura de l’alto el foc, i mils i mils de joves sahrauís comencen a rebre instrucció militar per reforçar l’exèrcit de la República Sahrauí. La imatge de les darreres abraçades entre mares i fills que parteixen cap al front de guerra commou les ànimes dels que estimem aquest poble al que la història ha maltractat.

Article opinió – Ramon Orfila – “Sense fets no hi ha prova i sense prova no hi ha delicte”

Amb aquestes paraules resumeix Joan Queralt, catedràtic de Dret de la Universitat de Barcelona, la sentència absolutòria del major Trapero i la resta d’acusats del que molts han qualificat com a judici contra tot el cos del Mossos, dins de la causa general contra el procés a Catalunya: “En efecte. Si els fets en què es basa l’acusació no existeixen perquè no resulten acreditats amb proves legítimes, no cal discutir sobre si toca aplicar o no tal o qual precepte”.