Article opinió – Ramon Orfila – “Vuelve, a casa vuelve… por Navidad”

Supòs que imbuït per l’esperit nadalenc, el Rei Emèrit, des del seu refugi a Abu Dhabi ha fet publica la seva intenció de tornar a Espanya, preferiblement per Nadal,  i la veritat és que m’ha sorprès , fins i tot venint d’un personatge com Juan Carlos, capaç de generar situacions que semblarien inversemblants si no vinguessin de “sa seva emèrita majestat”.

Article opinió – Oriol Baradad – “Ens estem passant?”

Fa més de 25 anys el doctor Sanuy, en una de les seves classes d’ecologia, ja ens explicava el concepte de capacitat de càrrega d’un ecosistema. En principi, el concepte de capacitat de càrrega s’empra en l’àmbit de l’ecologia, però també és aplicable a l’espècie humana. Si la capacitat de càrrega és el nombre màxim d’exemplars d’una espècie que un determinat hàbitat pot suportar indefinidament, quan el nombre de membres d’una espècie supera un cert valor, els recursos que en permeten el sosteniment disminueixen fins que el creixement s’inverteix i l’espècie pot desaparèixer.

Article opinió – Ramon Orfila – “Òmicron”

L’aparició fa pocs dies d’una nova variant del COVID a Sudàfrica ha tornat fer saltar les alarmes a tot el món occidental, fent que es recuperi la por dels primers moments de la pandèmia i posant de manifest la feblesa de tota la estratègia dels països rics contra el virus que ha canviat les nostres vides i està condicionant tant l’economia com les relacions socials.