Article Opinió – Marina Sansaloni (JEM) – “Fer el bé en mig d’aquesta crisi”

Durant aquests mesos, hem vist molts moments en què, aprofitant aquest estat d’alarma, i les forces de seguretat ho han fet, s’han passat per alt els drets humans exercint violències de manera desproporcionada. D’aquesta manera, s’ha reforçat amb actituds masclistes, racistes o LGTBI-fòbiques, així com actituds de poca consciència de la crisi climàtica.

Article Opinió – Ramon Orfila – “Mentre ens desconfinàvem”

Aprofitant l’inici del desconfinament, el Govern de les Illes Balears ha aprovat un Decret Llei de mesures per a la reactivació econòmica, d’aquelles que donaran molts mals de cap. El Decret Llei es pot resumir -respecte d’altres iniciatives legislatives aprovades pel PP, i per la mateixa esquerra, aprofitant situacions de crisi- amb l’expressió: MÉS DEL MATEIX.

Article Opinió – Ramon Orfila – “El mando único, una nova LOAPA creada per retallar”

El 23-F es van donar dos intents de cop d’estat fracassats: el protagonitzat pel tinent coronel Tejero i el general Milans del Bosch, i l’intent del general Alfonso Armada -¿el Elefante Blanco?-, antic preceptor del rei Joan Carles I. Aquest darrer intent de cop comptava amb la complicitat del monarca, segons molts dels que han investigat aquells fets del 1981.

Article Opinió – Joan Carles Villalonga – La vida pòstuma?

En dies com aquests en què la vida normal està suspesa, també ho està la capacitat per creure en res. O de discernir. O d’aferrar-nos a qualsevol cosa sense que tremoli tot allò que hi ha davall dels peus. No és nou que es parli de la postmodernitat, que ja ha passat, en conceptes de Marina Garcés, a la condició pòstuma: hem passat de creure que el futur s’ha convertit en un etern present sense història a anar cap a la visió d’una autodestrucció davant la qual només cerquem veritats (que sempre passen per solucions ja fetes, sense tasca pròpia) que ens puguin salvar. Potser una vacuna.