Article opinió – Ramon Orfila – “Lo siento mucho, me he equivocado y no volverá a ocurrir”

La generositat i l’esperit solidari de molta gent és el que fa possible que els dèficits de les administracions públiques a l’hora de salvaguardar els drets dels animals o de protegir la naturalesa o el patrimoni etnològic o arquitectònic de manera eficient, es vegin compensats per l’actuació voluntària de la ciutadania.

Article opinió – Ramon Orfila – “L’operació Illa ha anat bé, però Madona és morta”

És ben cert que, a les nits electorals, tots els partits es proclamen vencedors, fins i tot aquells que semblen ser més castigats pels electors, i és que sempre els queda el recurs extrem de valorar que, malgrat tot, han tingut més suports del que els atorgaven les enquestes o del que haurien volgut els seus adversaris, que els voldrien veure esborrats del mapa polític.

Article opinió – Ramon Orfila – “Myamar”

Tot i que l’exèrcit es reserva per llei el 25% dels escons al Parlament de Myamar, l’antiga Birmània, els resultats de les darreres eleccions del mes de novembre passat, en les que el partit de la premi Nobel de la Pau, Aung Saan Suu Yi, va obtenir el 82% dels vots, i per tant la majoria absoluta a l’òrgan legislatiu, van irritar profundament els militars d’aquell país, que continuaven tenint un poder considerable després de la sortida de la dictadura que van liderar fins el 2011.

Article opinió – Marc Riera – “El Port de Fornells, de les intencions als fets…”

La setmana passada, la senyora Armengol, en seu parlamentària, va contestar a una pregunta del diputat de Més per Menorca, Josep Castells, relativa al Port de Fornells. Va afirmar que tant la Corporació Municipal de l’Ajuntament des Mercadal com la Junta Local de Fornells varen votar a favor per unanimitat del projecte bàsic del Port de Fornells. Això és mentida i només cal repassar les actes dels diferents plens.