Article opinió – Ramon Orfila – “Necessita Espanya un submarí de 1.000 milions?”

El recent anunci, fet des del Ministeri de Defensa, de la decisió d’invertir 1.000 milions d’euros per construir un submarí destinat a l’Armada Espanyola, podria resultar sorprenent en plena pandèmia per la Covid, que exigeix un esforç econòmic en matèria de salut sense precedents, i en plena crisi econòmica causada per la pandèmia, que exigeix igualment unes despeses socials molt més altes si es vol fer front a l’increment de la pobresa que afecta sectors cada dia més amplis de la població.

Article opinió – JEM – “Ser jove, tot un repte”

“Deixa’l fer, és jove”. A tots ens ho han dit qualque vegada per justificar comportaments consideratsinapropiats o extremistes. Darrerament, més que de costum. Es solen diferenciar les accions dutes a terme per joves de la resta, perquè clar, provenen d’una altra manera d’entendre les coses, d’una mentalitat temporal i passatgera que ja canviarà amb el pas dels anys.

Article opinió – Josep Juaneda – “Bonificacions a les escoletes de Menorca”

Menorca compta amb un model d’educació 0-3 anys reconegut dins i fora de l’illa. Un dels principals motius pel que l’educació infantil a Menorca esdevé un espai de vertadera harmonia per al creixement dels infants és la interacció entre els paràmetres educatius i socials que conviuen en el disseny de les polítiques públiques.

Article opinió – Ramon Orfila – “Vam aprendre res del Cas d’Aylan?”

Fa ara 5 anys i mig, les imatges del fillet sirià Aylan Kurdi, jaient mort a una platja turca, ofegat mentre intentava fugir de la tragèdia de la guerra que assolava el seu país, Síria, van donar la volta al món i van commoure moltes consciències. L’opinió pública demanant solucions semblava a punt d’obligar els governants de la civilitzada Europa a prendre resolucions efectives per impedir nous Aylans.

Article opinió – Ramon Orfila – “Tangentòpolis a Múrcia i enderrosall a Espanya”

Els catastròfics resultats obtinguts a les darreres eleccions catalanes poden explicar, que no justificar, el cúmul de despropòsits que han caracteritzat els darrers moviments tàctics d’un partit com Ciudadanos, que sembla haver entrat, imparable, en una espècie de caiguda lliure que el pot abocar fins i tot a la seva desaparició. Passar de ser el […]

Article opinió – Miquel Àngel Maria – “Normes, diàleg i pedagogia”

Escric aquestes lletres enmig de l’onada d’incomprensió, confusió i indignació de la immensa majoria de menorquins i menorquines davant els darrers canvis de la normativa COVID-19 aprovada pel Govern de les Illes Balears. Entenc i compartesc aquests sentiments: com a ciutadà afectat, i com a responsable polític al Consell Insular. En allò que em correspon, […]

Article opinió – Ramon Orfila – ‘Non Dago Mikel?’

El passat mes de gener, el Tribunal d’Estrasburg de Drets Humans va dictar una sentència en la que, per onzena vegada, es condemna l’Estat espanyol per haver ignorat una denúncia de tortures. De les onze condemnes, sis es refereixen a tortures exercides contra detinguts per ordres judicials emeses pel jutge Marlaska, actual ministre d’Interior del Govern de Pedro Sánchez.