Article amb motiu dels 40 anys del PSM de Mallorca

FELICITACIÓ AL PSM DE MALLORCA AMB MOTIUS DELS SEUS PRIMERS 40 ANYS

El PSM de Menorca vol felicitar i encoratjar el PSM de Mallorca amb motius del 40à aniversari de la fundació d’aquest partit germà.

La història dels dos PSMs és, en bona part, la mateixa història. Una història compartida que ja té quaranta anys —trenta-nou en el cas de Menorca— que avui continua i que encara té molt de camí per córrer, i molt de servei a fer en la nostra societat.

Quan un any més tard de la mort del dictador la política d’aquest país era una ebullició de somnis i de sigles que es feien i es desfeien, el PSM va néixer per quedar-se.

Eren anys d’esperances i d’incerteses, i quan entrada la dècada dels vuitantes vam escoltar cants de sirena que auguraven la caducitat d’aquell projecte, el compromís i la fermesa de molts que havien aixecat el projecte del PSM van tenir clar que no, que encara tot estava per fer, i que tot era possible.

Article amb motiu dels 40 anys del PSM de Mallorca

N’hem viscudes de tots els colors, fins avui. La història recent és la d’una crisi econòmica i política que, amb dolors de parts, tanmateix ha encetat una nova època, marcada per noves esperances, noves incerteses, i també pel perill que l’anomenada segona transició es quedi en una recomposició dels vells poders de sempre. Idò en aquest context el PSM hi continua essent, per aportar la seva experiència i el seu compromís en la construcció, encara tendre, d’uns nous projectes polítics, Més per Mallorca i Més per Menorca, cridats a bastir una majoria social d’esquerres, sobiranista i ecologista que doni a aquest país les respostes que necessita per construir el seu futur amb dignitat.

En aquest ja llarg camí, com dèiem, la història del PSM de Mallorca i del PSM de Menorca és una història compartida. El pitjor que ens hauria pogut passar hauria estat construir dos projectes semblants però paral·lels, perquè les línies paral·leles, per molt a prop que estiguin una de l’altra, mai no es toquen. Afortunadament, no ha estat així. Hem fet feina junts, hem entrellaçat els nostres fils per fer-ne una trunyella, més forta i capaç de sobreviure a estrebades i tots els auguris de caducitat.

La nostra relació no ha estat sempre fàcil. Hi ha hagut dificultats, moments de distanciament, alguna incomprensió. Però per damunt de tot açò hi ha hagut una relació de reconeixement mutu, de lleialtat i il·lusió compartida, i moltes, moltes demostracions que quan ens ha anat millor ha estat quan, des del respecte a la sobirania de cadascun dels nostres partits, ho hem posat tot al servei del projecte compartit.

I així ha de continuar essent, com a mínim durant els propers quaranta anys. Amb la fermesa de les nostres conviccions, amb el sentit pràctic de no aixecar castells enlaire sinó de cercar i construir les respostes que a cada moment la nostra ciutadania reclama.

Per molts d’anys, companys i companyes del PSM, i que l’any que ve ens puguem veure a Menorca per celebrar els 40 anys de l’altre PSM.

Visca Menorca. Visca Mallorca. Visca el PSM.