Ens ha deixat Francesc Martí, un dels fundadors del PSM

El passat dilluns, 15 de maig, ens va deixar el nostre amic i company Francesc Martí, un dels fundadors del PSM, ara fa exactament 40 anys.

El consell executiu del PSM-Més per Menorca, en nom de tot el partit, vol expressar públicament el reconeixement per la trajectòria exemplar de Francesc Martí Camps, tant en l’àmbit polític com en el social, cultural i ciutadà.

Durant els últims anys de la dictadura franquista, Francesc Martí es va implicar activament en el moviment antifranquista i en diverses plataformes i entitats ciutadanes que van constituir l’àmbit de construcció de les llibertats cíviques que serien reconegudes amb la conquesta de la democràcia.

Ens ha deixat Francesc Martí, un dels fundadors del PSM

Entre altres militàncies i activitats, Francesc Martí va participar en la fundació del Moviment Socialista de Menorca. La confluènca d’aquest amb el Moviment Federalista de Menorca va culminar, el setembre de 1977, en la fundació del PSM, que va escollir a Francesc Martí com el seu primer president.

Encara que el seu mandat en el nou partit va ser curt, Francesc Martí va continuar essent durant molts anys un dels principals dirigents del PSM, i persona de referència per a les noves fornades de militants que s’anaven incorporant al projecte, sobretot per les seves aportacions en els organismes i comissions on es va elaborar el règim preautonòmic, on va defensar un plantejament netament menorquinista.

Francesc Martí també va ser candidat i regidor electe en les llistes del PSM a l’Ajuntament de Ciutadella per a les eleccions municipals de 1979, duent a terme diverses iniciatives des de l’oposició al govern d’UCD.

El PSM, que enguany celebra els 40 anys de la seva fundació, durà a terme en el marc d’alguna de les activitats commemoratives que es celebren al llarg d’aquest any, un reconeixement a la figura d’aquest militant històric, ciutadà exemplar i persona estimada per tots els qui el vam conèixer i aprendre d’ell.