45è aniversari del CONGRÉS de CULTURA CATALANA

Vos comunicam la celebració dels actes de commemoració del 45è aniversari del Congrés de Cultura Catalana a Menorca (1975-1977), que se celebrarà del 25 de març al 29 d’abril a Maó i Ciutadella, i al qual us animem a participar.

Aquest congrés va ser un esdeveniment sociocultural i sociopolític d’ampli espectre ideològic i social que abastà tots els territoris de parla catalana. Sota l’impuls de diferents entitats, Menorca hi va participar intensament, essent el territori de treball i cloenda de l’Àmbit de la Música. Així, durant el temps que va durar el congrés, es van oferir propostes culturals de tota mena, i de la mateixa manera es va buscar definir una nova Menorca després d’anys de dictadura. L’homenatge al filòleg Francesc de Borja Moll i l’acte final, el 10 de juliol del 1977 a Ciutadella, amb la Capella Davídica i un festival de música menorquina, van ser dos dels moments culminants d’aquella fita.

Ara, la celebració dels 45 anys de la cloenda del Congrés de Cultura Catalana, es presenta com una bona oportunitat per recordar aquell esdeveniment i per analitzar, en base a aquella experiència i als principis que la van inspirar, els reptes socials, polítics i culturals que té el futur de Menorca.

45è aniversari del CONGRÉS de CULTURA CATALANA

Així, sota l’organització del Consell Insular de Menorca, el Cercle Artístic Ciutadella de Menorca, Menorca Illa de Cultura i l’Ateneu de Maó, els actes de commemoració del 45è aniversari s’han distribuït en quatre jornades.

A la primera, prevista pel divendres 25 de març, es presentarà el llibre ‘Reinventar-nos per ser un (nou) país. El Congrés de Cultura Catalana a Menorca (1975-77)’, de Joan Manel Martí. L’acte se celebrarà a les 20.00 hores a la Sala d’Actes del Cercle Artístic de Ciutadella.

La segona jornada s’ha programat pel divendres 22 d’abril a les 20.00 hores en aquest mateix espai, i consistirà en un debat sobre ‘El Congrés de Cultura Catalana. Un balanç des de l’actualitat’.

Les propostes seguiran el dimecres 27 d’abril a les 20.00 hores a la Sala d’Actes de l’Ateneu de Maó amb el debat ‘El Congrés de Cultura Catalana. Una mirada cap al futur’. Aquest acte, com també els dos anteriors, es podran seguir via streaming.

La cloenda està prevista per al divendres 29 d’abril a les 20.00 hores a la Sala Bambú del Cercle Artístic de Ciutadella, i consistirà en el recital poètic-musical ‘1977-2022, 45 anys de poesia’.

 

Esperam que pugeu gaudir dels actes, si més no d’algun d’ells.

Salut .