Contra la violència de Gènere

Article publicat per Antònia Allès

En la commemoració, el proper dia 25, del Dia Internacional contra la Violencia de Gènere, m’agradaria expressar el meu rebuig més absolut a totes les formes de maltractament i violència a les que es troben sotmeses les dones avui en dia.

La violència contra les dones és una xacra de la nostra societat, una atrocitat als drets humans que es manifesta en tots els àmbits i situacions: des dels conflictes armats fins a l’espai domèstic i familiar del nostre propi entorn. Darrera la porta tancada de ca seva, moltes dones segueixen patint, en secret i en silenci, la violència de la seva parella en el marc d’un sistema de valors patriarcals que perpetua la relació de superioritat i poder dels homes vers les dones.

És necessari continuar avançant des de les administracions amb propostes legislatives i amb el desplegament de polítiques que posin a l’abast de les dones més recursos per fer front a aquestes situacions. Però el problema de la violència de gènere s’ha d’analitzar, també, des de la dimensió familiar, social i cultural i s’ha de treballar des de cadascun d’aquets àmbits. La violència contra les dones no s’ha d’entendre mai com un fet normal ni aceptable, no s’ha de tolerar ni justificar. Entre tots tenim la responsabilitat d’avançar en el compromís per una societat menys masclista i menys violenta.