Demanam la dimissió de Riera i Ramis, i la despolitització i desjudicialització de l’educació

Nel Martí ha demanat avui la dimissió de la consellera d’Educació, Núria Riera, i de la directora general del SOIB, Francisca Ramis

Avui el PSM Més per Menorca ha demanat la dimissió dels responsables dels fets denunciats pel ja dimitit Sr. Deyá, ex director general d’Educació i Cultura. Per a Nel Martí ha quedat demostrat, gràcies a la labor dels mitjans de comunicació, que Riera i Ramis van intentar fer un ús il·legal de les comissions de serveis per col·locar una persona afí al PP perquè fes feina per a la candidata del PP a Lloseta, que també és la sra Francisca Ramis.

20141218

Ara, una vegada frustrats els fets corruptors, el docent implicat treballa a l’IES Cap de Llevant havent-se incorporat 4 dies més tard del que estableix la normativa per a la que aquest retard es considerat com una renúncia de la plaça.

En aquest sentit, el PSM Més per Menorca demana responsabilitats polítiques. “Educació ha patit tres remodelacions, i 15 cessaments i dimissions, i la tercera és la de Riera. Aquestes remodelacions són la mostra més lamentable de la inestabilitat, de la falta de credibilitat, de les males pràctiques, de la inseguretat,…. que dificulten la tasca dels docents i desestabilitzen el sistema educatiu”, exposa Nel Martí.

“No es pot demanar esforç als docents, i alhora apuntar-se a l'”enchufisme” per a fer un tracte de favor polític, que res té a veure amb l’interès educatiu, escàs de recursos.”

A més de les dimissions, Martí ha reclamat al Govern que publiqui al Portal de Transparència totes les comissions de serveis i lliures designacions, com a mesura per a “transparentar i evitar abusos en aquestes figures contemplades en la Llei de funció pública”.

Martí, ha fet aquestes declaracions avui en la darrera sessió de control d’enguany. I ho ha fet amb la samarreta de “SOS Menorca” per a donar suport a la tasca del moviment social contra les “impactants i desafortunades” macrorotondes.