El Govern Balear rebutja la proposta del CIM sobre transport aeri, una mostra més del poc pes polític del President Tadeo, que tot just ahir anunciava la seva “lluita” per fer-la possible

Avui, a la Comissió de Turisme, en el marc de la Ponència sobre transport aeri, el DG de ports i aeroports, el senyor Deudero ha afirmat que considera inviable la proposta aprovada pel Consell de Menorca referent al descompte del 75% per als vols nacionals i la tarifa plana. Així mateix, ha afirmat que la connectivitat no es pot veure com un problema. Segons Deudero, no ho és i, a més, és un qüestió que s’ha magnificat.

Així, un dia després que el Consell Insular de Menorca, amb el president Tadeo al capdavant, anunciàs la “lluita” pel descompte per als vols nacionals i la tarifa plana, surt el Govern Balear per desmentir-lo. A més, Deudero ha afegit que el Govern no farà feina en aquesta direcció, conscient de la reunió entre Bauzá i Tadeo de dimarts que ve.

Maite Salord i Nel Martí

Des del PSM Més per Menorca lamentam l’espectacle que dóna el PP de les Illes, amb missatges contradictoris des del CIM i des del Govern Balear, i la poca capacitat d’incidència del president Tadeo, en temes que són molt sensibles socialment. Ahir, ja en vam veure un altre exemple en dur a aprovació una proposta del PSM Més per Menorca sobre el desplaçament del malalts a Mallorca i la necessitat d’una residència: al CIM, la proposta es va consensuar i va sortir aprovada per unanimitat però, al Parlament, el PP hi va votar en contra.

Els problemes de Menorca, per als quals es pacta una solució entre totes les forces polítiques del Consell Insular, quan arriben a una altra institució, ho deixen de ser per al PP. Fa dos dies, la senadora del PP deia que “hi ha massa alarma amb el tema del petroli”; avui el senyor Deudero afirma “que s’ha magnificat” el tema del transport aeri a Menorca; i, ahir, obvien l’acord del CIM respecte a la residència per als malalts desplaçats.

El diputat Nel Martí, que ha assistit a la Ponència sobre transport aeri, considera que “és inadmissible que el PP jugui amb un tema tan sensible per als menorquins com és el transport aeri. Un transport que tots estam d’acord que és fonamental per a l’economia i el benestar dels ciutadans però que, a l’hora de la veritat, el PP és incapaç de solucionar.”

Per la seva banda, la portaveu del PSM Més per Menorca al CIM “lamenta que, una vegada més, el PP se’n rigui dels menorquins: aprova propostes al Consell, clarament beneficioses per als ciutadans i, quan arriben al Parlament, els seus hi voten en contra. Mai no havíem tingut a Menorca un govern tan dèbil i amb tan poca capacitat d’incidència”.