El Govern exclou Paraula de l’assessorament lingüístic d’IB3 per criteris estrictament sectaris

El PP obliga a la direcció de l’ens públic a declarar desert el concurs per tal de contractar a dit a qui sí vulgui contradir l’Estatut i utilitzar l’article salat

El PSM Més per Menorca demana la compareixença al Parlament del director general de l’ens perquè expliqui per quin motiu gestiona IB3 sense i contra criteris professionals

El PSM Més per Menorca considera insultant per a tots els ciutadans la gestió de la direcció de la radio i televisió públiques. Després de l’aprovació del Llibre d’Estil que imposa l’ús incorrecte i inapropiat d’un registre col·loquial per tal d’introduir l’article salat, ara el PP torna a allargar el braç del Govern per obligar a la direcció d’IB3 a trencar l’acord amb Paraula per a la contractació del servei de correcció i assessorament lingüístic.

IB3, un nou estil

El motiu d’aquesta rectificació es deu al compromís de Paraula Serveis Lingüístics de garantir l’aplicació del model lingüístic que preveu l’Estatut d’Autonomia i la Llei de Normalització Lingüística, d’acord amb els criteris de la UIB. Per tant, el PSM Més per Menorca considera que IB3 contracta sectàriament, amb criteris polítics i no professionals.

El diputat menorquí del PSM Més per Menorca, Nel Martí, afirma que contractar amb doblers públics sense i contra criteris professionals és malversar recursos públics. I això és el vol fer el Govern: pagar amb els doblers públics l’aplicació de creences paracientífiques a la radio i televisió públiques”.

Des del PSM Més per Menorca reiteram que IB3 no necessita externalitzar cap servei “salador”, “sinó interioritzar que el català, amb tota la seva riquesa, és la llengua vehicular d’IB3 i que la televisió i la ràdio autonòmiques tenen una funció normalitzadora irrenunciable”, afegeix el diputat Martí.

Compareixença del director d’IB3

El PSM Més per Menorca demanarà la compareixença del director general per tal d’explicar la situació creada. El diputat menorquí afirma que “Paraula no podia oferir un servei d’assessorament fora de l’Estatut i contra la Llei de normalització. I el Govern no podia ni pot contractar un servei que no compleixi la llei”.

Així i tot, “el pitjor temor i potser el més probable és que IB3 hagi declarat desert el concurs per així ara contractar a dit, com és la seva autèntica vocació i voluntat”, manifesta Nel Martí. En aquest mateix sentit, la diputada Fina Santiago es demana si també “el director general ha rebut ordres per part del Govern per tal “d’arreglar” el concurs en favor d’una altra empresa tal i com ha fet en el cas de la concessió de la construcció de Son Espases”.

“Aquest govern gestiona IB3 amb les creences ideològiques del PP en lloc de fer-ho amb criteris professionals i científics. Amb aquesta lògica, Bauzá podria voler contractar astròlegs supersticiosos, en lloc de meteoròlegs, com a “homes o dones del temps”, conclou Nel Martí.