El PP protegeix Jaume Matas i evita instar el Govern de l’Estat a denegar-li l’indult

Els conservadors rebutgen al Parlament la proposta del Grup MÉS perquè Rajoy negui la mesura de gràcia a l’expresident condemnat per corrupció

El PP protegeix Jaume Matas i evita instar el Govern de l’Estat a denegar-li l’indult

El Parlament ha rebutjat una proposició no de llei del Grup MÉS per instar el Govern de l’Estat a denegar l’indult a l’expresident Jaume Matas, condemnat per delictes de corrupció política (i que està pendent de la concessió de l’indult per evitar entrar a presó).

La iniciativa de la formació progressista i mallorquinista també pretenia instar l’Executiu espanyol a modificar la llei de l’indult per tal que els polítics condemnats per corrupció no puguin ser indultats.

Des del Grup MÉS consideram que Matas no mereix l’indult ja que no està malalt, no té fills petits, no ha mostrat penediment… Creiem que el Parlament ha d’enviar un missatge clar a tota la ciutadania de les illes: que els ciutadans de Balears no volem que se li concedeixi l’indult. Els polítics no han de poder indultar els polítics corruptes.

Aquest era el segon intent perquè el Parlament instàs el Govern espanyol a modificar la llei de l’indult amb l’objectiu que les persones condemnades per delictes de corrupció no puguin acollir-se a la figura de l’indult.

El Grup MÉS demanarà que la cambra enviï els resultats de la votació al Govern de l’Estat, perquè li quedi constància que hi ha una part important de la població de Balears, representada al Parlament, que vol que no s’indulti Jaume Matas.

De nou el PP tanca files amb Jaume Matas i aquella diferienciació que volia fer Bauzà de l’antic PP de Balears no existeix. Malauradament, a les Illes Balears, seguim tenint el mateix PP, el que és més a prop dels corruptes que dels ciutadans.

PNL del Grup MÉS sobre la denegació de l’indult a Jaume Matas

PNL del Grup MÉS sobre la modificació de la llei de l’indult (rebutjada pel PP)