El Govern del PP utilitza els inspectors educatius com la Gestapo

Nel Martí: “els inspectors s’haurien de centrar en la seva funció orientadora i d’assessorament, i no en perseguir els símbols”

imatge parlamentaris al parlament

El PSM Més per Menorca, a través del Grup Parlamentari MÉS, rebutja la utilització dels inspectors educatius per part del Govern per perseguir els símbols en defensa d’una educació pública, de qualitat i en català. L’equip polític de la Conselleria d’Educació està donant ordres als inspectors perquè aixequin acta dels incompliments de la llei de símbols, que ataca el dret fonamental a la llibertat d’expressió.

El diputat Nel Martí afirma: “El Govern utilitza els inspectors com una Gestapo. El Departament d’Inspecció té les funcions d’assessorament, orientació i control, però la consellera Camps només dóna ordres en control amb finalitats clarament repressives i intimidatòries. A Camps no li interessa el compliment de la llei de símbols, sinó com a eina intimidatòria”. Martí recorda que la Conselleria incompleix la llei de símbols a la Delegació de Menorca, a les oficines del SOIB…, i que Salut també la incompleix en centres salut, oficines consum, etc.

“Des del Grup MÉS consideram que els inspectors s’haurien de centrar en la seva funció orientadora i d’assessorament en temes derivats de la LOMQE, que el curs q ve comença a implantar-se, i en les conseqüències del TIL”, afirma el diputat menorquinista.

Quant al control de webs, Nel Martí afirma: “sospitam que la intenció és controlarne el contingut, per després limitar-lo. No ens estranyaria que Camps volgués impedir que els resultats acadèmics del curs present es publiquessin, per evitar una nova evidència del fracàs del TIL, del “TILtànic”, del nou fracàs escolar generat pel TIL”.