El PP vol deslluir la Diada de Sant Antoni que commemora la incorporació de Menorca a la Cultura Catalana

La Diada del Poble de Menorca no tindrà, per primera vegada, enguany, el típic cartell de les Festes de Sant Antoni, ni tampoc comptarà amb cap acte organitzat pel CIM, excepte el concert que es farà després del Ple institucional amb el consegüent pregó. La justificació de la consellera de cultura, senyora Baíllo, és que la reducció de 10.000€ que s’aconsegueix es destinarà a ajuts per a estudiants.

Tot i que, d’entrada, des del PSM Més per Menorca podem veure bé dedicar més pressupost a ajuts a estudiants, pensam que, en el fons, l’objectiu de l’equip de Govern del Sr Tadeo i de la Sra Baíllo és deslluir la festivitat de Sant Antoni, fer-li perdre força al costat del dia de les Illes Balears, una celebració més recent i que la gent no se sent tan pròxima com Sant Antoni. Suposam que els és més fàcil celebrar l’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia que l’arribada de les tropes d’Alfons III a l’illa, amb tot el que significà: la incorporació de Menorca a la Corona Aragonesa i a la cultura catalana.

Així, mentre el Consell Insular de Menorca dedica 3700€ a la festivitat de Sant Antoni, el Govern Balear manté una partida de 20000€ per als actes de la festivitat de les Illes Balears a Menorca. Ens sembla una actitud de poc respecte de la màxima institució de Menorca cap a la Diada de la nostra illa.

Des del PSM Més per Menorca pensam que si es volien afegir doblers als ajuts per a estudiants, no haurien hagut d’augmentar en 5000€ (fins a 20.000€) l’ajut al “Consorci Historicomilitar”, l’únic ajut de cultura que augmenta, i sense cap explicació, quan la resta es mantenen o davallen.