Enllestides les tasques de pavimentació del camí de Son Felip amb una inversió de més de 141.000 euros

L’Ajuntament de Ciutadella ha conclòs les tasques de millora del paviment del camí de Son Felip, conegut popularment com el camí del Pilar. L’actuació s’ha prolongat durant un mes i ha suposat una inversió de 141.562,09 euros, que han estat finançats íntegrament amb pressupostos municipals.

El tram afectat per aquesta actuació correspon a uns 3 quilòmetres d’aquesta via (2.967 metres, exactament) compresos entre la carretera general Me-1 i el camí d’accés a la finca d’Alforí de Dalt. El tram en qüestió no s’asfaltava des de fa més de vint anys.

Les obres executades s’han dividit en dos trams. En una primera fase, s’han asfaltat els punts més conflictius en un sector de 1.127 metres, començant des de la carretera Me-1. Al segon tram, a continuació del primer, s’ha aplicat una capa d’aglomerat d’uns 4 centímetres d’espessor. La longitud total d’aquest tram és de 1.840 metres i arriba fins al final del camí de titularitat municipal, amb una amplada mitjana de 5,50 metres.

Com ha quedat dit, les obres s’han executat en el termini previst i sense cap contratemps, i s’ha aprofitat l’actuació per tal que la Brigada Municipal efectués diferents tasques de neteja de terra i esbrossada de vegetació en els engraellats que impedeixen el pas del les vaques per la carretera, una feina que s’ha fet seguint indicacions dels pagesos de la zona.

Cal remarcar que les obres de millora en el camí del Pilar permetran, d’una banda, que els llocs i les explotacions agrícoles ubicats en aquesta via (Son Felip, Alfurí de Baix, Son Bernat, Binicanó i Alpútzer Vell) es beneficiïn del fet de disposar d’uns accessos en bones condicions, i que els facilitarà el dia a dia. De la mateixa manera, també en gaudiran els escolars que, al llarg de l’any, fan nombroses excursions a la zona, tant per visitar la platja i l’entorn natural com per conèixer la finca pública d’Alforí de Dalt. I no cal oblidar tampoc que aquest camí és un vial força utilitzat per illencs, visitants i turistes en general, que durant l’estiu accedeixen a la platja i durant la resta de l’any realitzen excursions a la zona.

L’actuació ha estat una iniciativa de la Regidoria de Camins Rurals de l’Ajuntament i complementa altres actuacions que ja s’han duit a terme en camins com els de Son Saura, cala en Turqueta, la Vall, s’Hort de ses Taronges o la Trinitat, tot plegat dins la línia de permanent millora dels camins rurals del municipi que s’impulsa des del consistori.

Enllestides les tasques de pavimentació del camí de Son Felip amb una inversió de més de 141.000 euros