Joana Gomila destaca el valor històric del recuperat Teatre des Born i anima la ciutadania a fer seu un espai que ha de ser un dinamitzador cultural

L’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha dit avui en l’acte solemne de reobertura del Teatre des Born que aquest espai, tancat des de feia 14 anys, és “un tros vital de la història i de la identitat” de la ciutat, i ha animat a la ciutadania a fer-se seu l’equipament per tal de dinamitzar-lo i impulsar la cultura, que “ens fa créixer com a persones i com a poble”.

L’acte ha comptat amb la presència d’autoritats de totes les institucions que han col·laborat en la reobertura del Teatre des Born, a més d’un públic que ha omplert una sala que, com ha recordat Gomila en la seva intervenció, té al darrera “una densíssima història cultural i social” de gairebé un segle i mig, ja que va ser construït i estrenat l’any 1875.

L’alcaldessa ha començat la seva intervenció expressant la seva satisfacció i la de tota la ciutat i l’illa en veure com reobre les seves portes el Teatre des Born “després d’haver viscut un llarg i de vegades complicat procés d’obres que ha durat molts anys, massa anys”.

Per a Gomila, la jornada d’avui ha estat històrica perquè ha permès recuperar “un equipament teatral que va més enllà dels valors purament escenogràfics”, atès que és “un tros vital de la història i de la identitat de Ciutadella”. “Tanta història acumulada que ara mateix constitueix un veritable llegat patrimonial”, ha afegit després d’enumerar records, vivències, celebracions, festes i anècdotes vinculades a aquest emblemàtic espai i compartits per molts dels presents, almenys per aquells més grans.

És precisament per aquest fet, perquè hi ha “moltes persones joves que mai no han pogut gaudir-ne”,  que ara el que toca, ha dit, és omplir el Teatre des Born de propostes culturals i socials, i posar-lo “a disposició de tothom per mantenir viu, a Ciutadella, juntament amb la resta de teatres de la ciutat, totes les formes de creativitat i d’expressió artística”. “Perquè la cultura ens fa créixer com a persones i com a poble, ens hem de fer nostre el teatre, impulsar la creativitat i extreure-li les excel·lents possibilitats culturals que ofereix”, ha afegit en aquest sentit.

Joan Gomila s’ha felicitat també pel fet que la recuperació ha tirat endavant gràcies a la bona entesa entre les diferents administracions, a les quals els ha agraït aquest suport i ha convidat a seguir col·laborant en la dinamització de l’espai.

Joana Gomila destaca el valor històric del recuperat Teatre des Born i anima la ciutadania a fer seu un espai que ha de ser un dinamitzador cultural