“La modificació de la disposició addicional novena de la llei 7/2012 de mesures urgents per a l’ordenació urbanística sostenible és una mostra més del fracàs del projecte desenvolupista i desproteccio

La modificació de la Disposició Addicional (DA9) de la Llei 7/2012 que crea la Norma Territorial Transitòria (NTT) per a Menorca, i habilita al Consell de Menorca per a desenvolupar-la, és una mostra més de la irresponsabilitat i l’arbitrarietat del PP en la política territorial insular. “Es vol modificar el termini previst en la DA9 per a redactar i aprovar inicialment la NTT. Es preveia un any, i ara se n’adonen que redactar la norma és més complicat del que havien previst i promès electoralment. Una llei i una DA9 que, i ningú ho hauria d’oblidar, es van aprovar només amb el vots del PP, entre els quals hi havia el del mateix president i diputat Santiago Tadeo”, explica Nel Martí, diputat del PSM Més per Menorca que demà defensarà la posició menorquinista.

Segons la consellera Maite Salord, aquest nou esdeveniment entorn de la NTT és una mostra més del fracàs del projecte del PP. Salord recorda que la modificació del PTI va ser una promesa electoral del PP que, segons l’actual president Tadeo, havien d’executar en només mig per així crear llocs de feina i reactivar l’economia menorquina. “Arribaran els dos anys i no hauran fet res de res, ni tan sols allò que tots volem: iniciar la revisió i actualització de la norma bàsica d’ordenació insular, el PTI.”

Per al diputat menorquinista, el PP ha optat per modificar el PTI per la porta de darrera, sense Menorca (sense participació) i fora de Menorca (a través d’una disposició addicional d’una llei i no a través del Consell insular). “En lloc de modificar el PTI per la via de la revisió i actualització del seu contingut (recordem que aquesta setmana –dia 25 d’abril- es compleixen els 10 anys), amb garanties de participació ciutadana i de compliment escrupolós de la normativa mediambiental, el PP opta per una via “feta a mida” – DA9 i la NTT- per canviar substancialment i indefinidament l’instrument territorial insular més important, reduint tràmits mediambientals imprescindibles per a complir amb la seguretat jurídica”

El PSM Més per Menorca, a través de la seva coordinadora i consellera, reitera l’oferiment de diàleg al PP per a reconduir l’actual situació i retornar al camí marcat pel mateix PTI: revisar i actualitzar la norma a Menorca, a través del Consell insular, amb la participació dels menorquins i a favor d’una Menorca sostenible.

Tan mateix, per als menorquinistes, l’únic que aconseguiran amb la NTT és donar entrada a projectes molt concrets que, en cap cas, aportaran dinamisme a l’economia ni crearan llocs de treball sostenibles en el temps. Al contrari, poden perjudicar el valor més preuat –el paisatge de Menorca- entorn del qual els menorquins i menorquines hem de generar benestar i valor afegit.