Destinar 70.000€ a satisfer les obsessions de Bauzá són la prioritat del sistema educatiu?

El diputat Nel Martí demana a Educació si destinar 70.000€ a satisfer les obsessions de Bauzá són la prioritat del sistema educatiu, i si considera que els docents no estan fent la seva feina

El grup parlamentari del PSM Més per Menorca demanarà a la Conselleria d’Educació si considera que destinar 70.000€ per subvencionar l’edició de llibres de text en les modalitats lingüístiques pròpies de les illes és una prioritat del sistema educatiu. Així mateix, demanarà si la Conselleria considera que els docents no estan fent la seva feina correctament.

Des del PSM Més per Menorca Nel Martí afirma que “és evident que destinar 70.000€ a satisfer les obsessions de José Ramón Bauzá no és en absolut la prioritat del sistema educatiu, i resulta especialment indignant si tenim en compte que no hi ha doblers per als menjadors escolars, que s’han acomiadat centenars de docents interins i que les retallades en general estan afectant greument a la qualitat de l’educació pública en el nostre país”.

Així mateix, Maite Salord afirma que “els mestres i els professors ja estan fent bé la seva feina, que entre altres coses és ensenyar i posar en valor les modalitats lingüístiques, la riquesa i la diversitat de la llengua catalana pròpia de les Illes Balears. I aquesta polèmica absurda el que fa es posar en dubte la bona feina que fan els docents en aquesta terra”.

Els menorquinistes destaquen que aquesta mesura s’ha posat damunt la taula com a conseqüència d’una reunió del president Bauzá amb una organització d’extrema dreta com el Círculo Balear. I confirma que “l’obcecació segregacionista de Bauzá ens està costant doblers a tots els ciutadans d’aquest país” i que “només li interessa la llengua per dividir els mallorquins”.

D’altra banda, Maite Salord apunta que “davant les obsessions i els deliris ideològics de José Ramón Bauzá, els esforços del conseller d’Educació, Rafel Bosch, i del director adjunt de l’IEB, Antoni Vera, per intentar maquillar-los són ridículs”.