Llum verda a la incorporació del Consell Insular de Menorca a la Fundació Ciutadella Cultura

El Consell Insular de Menorca s’integrarà en el Patronat de la Fundació Ciutadella Cultura. Així ha quedat aprovat avui amb el vot favorable dels grups de l’equip de govern del Consell Insular, mentre que PP i C’s s’han abstingut.

En la seva intervenció, el conseller Miquel Àngel Maria ha detallat que ha estat l’Ajuntament de Ciutadella el que ha sol·licitat la integració del Consell dins el Patronat d’una Fundació que té per objecte la rehabilitació, gestió i explotació del Teatre des Born de Ciutadella.

Maria ha insistit que aquesta incorporació del Consell suposa el final d’una etapa, i l’inici d’una altra, relacionades amb la rehabilitació del Teatre des Born, un equipament que, malgrat les costoses obres que van finalitzar el 2015, no es va poder obrir al públic per la gran quantitat de deficiències que feien impracticable el seu ús en condicions normals.

Ha estat necessària la implicació de l’Ajuntament de Ciutadella (al qual ha felicitat per la seva constància i compromís), que ha liderat durant els darrers quatre anys el projecte d’obres necessari, del Consell Insular i del Govern de les Illes Balears per escometre la inversió necessària, de prop d’un milió d’euros, per subsanar les deficiències i poder obrir el Teatre amb unes condicions acceptables.

Al projecte de pressuposts del Consell pel 2020, que es durà a aprovació al ple extraordinari d’aquesta mateixa setmana, es compleix amb el compromís amb Ciutadella, i per tant, el 2020 el Teatre des Born rebrà una aportació de 51.000€, la mateixa que rep el Teatre Principal de Maó.

Miquel Àngel Maria ha reiterat que el Consell Insular vol ser al costat dels Ajuntaments de Maó i Ciutadella perquè els teatres Principal de Maó i Born de Ciutadella actuïn com a pilar essencial d’una activitat escènica capdavantera, que ofereixin al públic de Menorca una programació diversa i de qualitat, a la vegada que siguin motor de la creativitat artística menorquina.