Per un transport aeri just

Per un transport aeri just

El PSM defensà, des de 2001, una millora de les comunicacions aèries a Menorca, i que passava per la implantació d’una declaració de servei públic adequada a les necessitats dels menorquins.

2001 campanya “Per un transport aeri just. Per els menorquins l’avió no és un luxe és una necessitat”. A més d’uns fulls informatius hi havia la possibilitat d’enviar una postal al sr. D. Francisco Àlvarez Cascos, Ministre de Foment., demanant la declaració servei públic.

El PSM defensà, des de 2001, una millora de les comunicacions aèries a Menorca, i que passava per la implantació d’una declaració de servei públic adequada a les necessitats dels menorquins.

Dèiem: “ perquè la dependència que tenim els menorquins del transport aeri ens diu clarament que aquest no és un luxe per als habitants d’aquesta illa, sinó que té caràcter essencial i bàsic, es per als menorquins una necessitat.

Perquè aquest és un problema que afecta no solament a les persones que han de desplaçar-se fora de l’illa per metges, estudis, feina, etc…sinó que té una incidència fonamental en l’economia. Per aquest motiu, el transport aeri a Menorca no pot estar subjecte únicament a criteris de rendibilitat econòmica o als interessos de les companyies aèries.

(…) Perquè, encara que la normativa europea o estatal ho permeten. El govern de MAdrid (PP) es nega ara per ara a la declaració de servei públic per a les Illes Balears, cosa que sí va fer en el cas de les Illes Canàries.

Per açò els menorquins hem d’exigir solucionar al problema del transport aeri. És un problema que ens afecta a tots, i solament amb l’esforç de tots podrem aconseguir que ens tenguin en compte. És una qüestió de justícia que s’atengui a la insularitat, és un dret que tenim els illencs a tenir unes línies de transport aeri suficients, dignes i a un preu just. Els menorquins, amb els nostres impostos, contribuïm també a pagar la construcció i el manteniment de les línies de tren i autopistes.

Per açò et demanam el teu suport a la declaració d’interès públic del servei de transport aeri entre illes i aquestes i aquestes amb la península.

Segueix-nos

Twitter