Primavera Europea i Esquerra defensaran a Europa el decàleg de propostes que avui ha presentat MÉS

decàleg europees

Maite Salord recorda que “el Dissabte, dia 22 de març, l’Assemblea Interna del PSM Més per Menorca va acordar, per àmplia majoria, que el partit no es presenti a les pròximes eleccions europees i que doni suport a les coalicions Compromís-EQUO (Dintre la candidatura Primavera Europea) i Esquerra Republicana ( que encapçala la candidatura  l’Esquerra pel Dret de Decidir). Ja que no ha estat possible que, a nivell estatal, una candidatura única, àmplia i sense exclusions, l’espai europeu del PSM Més per Menorca és el de ALE-Verds (Aliança Lliure Europea-Verds) , un espai obert que recull sensibilitats molt diverses i que representa l’espai de l’esquerra, sobiranista, ecologista i ecosocialista”.
Els Menorquinistes han mostrat en tot moment el seu suport al decàleg que ahir van presentar Biel Barceló i David Abril, ( MÉS) i han afirmat que les dues candidatures han assumit el decàleg de propostes i que, per tant, els eurodiputats de les dues candidatures defensaran les propostes incloses en ell al Parlament europeu.
Nel Martí considera que : “davant les propostes del bipartidisme PP-PSOE, que ha defensat el manteniment d’un statu quo neoliberal a Europa, presentam propostes per aconseguir una Europa dels ciutadans i dels pobles. S’han de posar damunt la taula alternatives a les polítiques actuals d’austericidi i de submissió als dictats de la Troika”.
El decàleg de propostes de MÉS a les eleccions europees inclou la defensa d’una moratòria de les prospeccions d’hidrocarburs, l’aposta per les renovables i el rebuig del fracking. També el reconeixement de la insularitat, la promoció de l’economia local i l’economia social i solidària, la modificació de la directiva de residus per tal d’impedir que el comerç de fems sigui un negoci en detriment dels interessos de la ciutadania, o el reconeixement de la llengua catalana a les institucions europees, entre d’altres.
Els Menorquinisme consideren que cal recuperar el projecte d’Europa com a referent dels drets socials i laborals i dels serveis públics de qualitat, i que és urgent la democratització del projecte europeu partint del dret de decidir de la ciutadania i dels pobles. La coalició, que no es presenta a les properes eleccions europees, dóna suport a les candidatures de Primavera Europea i l’Esquerra pel Dret de Decidir.

20140515_decaleg_mes_eleccions_europees