PSM Més per Menorca denunciarà el cobrament de la targeta sanitària al Defensor del Poble perquè l’elevi al TC

Nel Martí en demana la gratuïtat per als menors, i una reducció del preu per a aturats i pensionistes.

El grup parlamentari del PSM Més per Menorca ha registrat una iniciativa parlamentària per reclamar la gratuïtat de la targeta sanitària per als menors, i una reducció de la taxa d’expedició per aturats i pensionistes.

El diputat menorquinista ha informat que el grup parlamentari s’adreçarà a l’oficina del Defensor del Poble per denunciar la imposició del cobrament de la targeta sanitària per part del Govern de les Illes Balears, mesura que “vulnera principis constitucionals recollits a la llei general de sanitat, com ara el principi d’igualtat d’accés a la sanitat pública, i que per tant pot ser inconstitucional”. Per això la coalició hi demanarà que la mesura sigui elevada al Tribunal Constitucional.

D’altra banda, Nel Martí ha carregat contra les dificultats que posa l’IB-Salut per atendre de manera normalitzada als menors sense recursos. El diputat ha explicat que aquest fet està alertant als pediatres, que han detectat un augment de malalties infeccioses (perquè s’ha reduït el seguiment dels menors). “Negar l’assistència sanitària als menors vulnera tots els tractats internacionals signats per l’Estat”. Martí proposa que per poder atendre de manera normalitzada a les persones sense recursos basti un informe social que acrediti que el nivell d’ingressos d’aquestes persones no permet fer front al pagament de l’assistència sanitària.