S’agafa primer un mentider que no un coix

Carta de Tuni Allès i Ramon Orfila, publicada avui divendres 7 d’abril de 2017 al diari Menorca.

S’agafa primer un mentider que no un coix

“ El Diari MENORCA d’aquest dijous publica unes declaracions de Ramon Sintes, regidor del PP de Ferreries sobre la possibilitat que l’Ajuntament llogui el local que es va conèixer com s’Auba, de la nostra propietat. Unes declaracions del regidor que són totalment falses, i ell ho sap, quan afirma que, en els anys en els que al local en qüestió s’hi va ubicar una galeria d’art es va rebre un «tracte de favor» des del Consell insular, a través de les «importants subvencions» que es van concedir al galerista. Tot això coincidint, diu, amb l’etapa en la que Tuni Allès va ser vicepresidenta del Consell insular. Primera falsedat del regidor Sintes, atès que na Tuni Allès no va ostentar mai aquest càrrec.

L’oposició del grup municipal del PP al possible acord per llogar el local és incomprensible, però la respectam. El que no podem consentir és que el Sr. Ramon Sintes, empri la falsedat per atacar el nostre honor.

Dissortadament, no és la primera vegada que alguns membres del PP, fan declaracions falses, per injuriar-nos. Cal recordar que l’any 2011, quan el PP va arribar al govern del Consell insular, ja es van produir unes declaracions per part de dirigents d’aquest partit en el mateix sentit de les que ha fet ara el regidor Ramon Sintes. No cal dir que, atesa la falsedat del seu contingut, ens vam adreçar de manera immediata al llavors president, Sr Tadeo, instant-lo a proposar una comissió d’investigació sobre la concessió d’aquestes «importants subvencions» que finalment no es va constituir, quan el govern del PP va constatar que les «importants subvencions» no havien existit mes que en la imaginació d’algunes fonts poc rigoroses del Partit Popular de Ferreries, i va recular sobre les seves falsedats.

I ara, atesa la reincidència en l’acusació falsa, hem d’instar el regidor Sr. Ramon Sintes, del PP, a rectificar, en el termini màxim de 48 hores, a través del mateix mitjà en el que ha realitzat les declaracions falses, per tal de reparar l’honor de la Sra. Tuni Allès i del Sr. Ramon Orfila.

Cal advertir que si no rectifiqués de manera adient, clara i concreta, sobre la falsedat de les seves declaracions públiques, interposarem immediatament la corresponent querella criminal, al Jutjat d’Instrucció de Ciutadella corresponent.

Pel que fa a la possibilitat de llogar el local de l’antiga s’Auba a l’Ajuntament de Ferreries, volem aclarir que:

1.- És cert que hem tingut converses amb l’alcalde de Ferreries en les que s’ha contemplat aquesta possibilitat.

2.- La possibilitat de llogar el nostre local a l’Ajuntament s’han donat en el context de les negociacions duites a terme amb altres persones i empreses interessades en llogar-lo.

3.- El «fabulós negoci» que hem estat a punt d’acordar amb l’Ajuntament implicava un lloguer de poc més de 500 euros mensuals, quantitat astronòmica que no sols hauria arruïnat l’Ajuntament sinó que ens hauria enriquit a noltros de manera inequívoca.

4.- Les negociacions amb altres possibles interessats en llogar el local, han partit sempre de quantitats molt superiors als 500 euros.

5.- Des de la propietat del local de l’antiga s’Auba hem permès, tots els anys que ha estat tancat, que l’Ajuntament de Ferreries i les entitats socials del poble utilitzin el local, sempre que ens ho han demanat, que han estat moltes i ho hem fet sempre de manera gratuïta, afegint en qualsevol cas, de la nostra butxaca, el cost del consum d’electricitat. I ho hem fet de molt bon grat.

6.- La darrera ocasió en la que hem deixat utilitzar el local, el passat Nadal, ha estat precisament als pessebristes, entitat a la que està lligat el regidor Sr. Ramon Sintes, que, imaginam, ens ho està agraint amb les injúries que avui aboca a la premsa.

A partir d’aquí hem pres la decisió d’abandonar qualsevol possible negociació amb l’Ajuntament de Ferreries respecte d’aquesta qüestió. La nostra voluntat és llogar el local, però evidentment no a l’Ajuntament, i això gràcies a la intervenció falsària del Sr. Ramon Sintes.

No tenim cap interès en mantenir cap debat públic sobre aquesta qüestió, però volem deixar clar que no tenim res que amagar, i des de la confiança que la veritat ha d’acabar per surar per damunt falsedats i injúries com les que ha vessat el regidor Sr. Ramon Sintes, al que requerim a demostrar les seves afirmacions o a reconèixer públicament que aquestes són falses.

Les falsedats, com avui les del Sr. Ramon Sintes, solen tenir poca durada a una societat petita com la nostra i, com solen dir, s’agafa primer un mentider que no un coix, i és bo que els menorquins que van votar aquest regidor coneguin de quin peu calça. “