“Virus i més virus”

Article opinió – Leonor Berja

“Virus i més virus”

Que la pandèmia per Covid-19 acapara totes les notícies no és cap novetat. No només estem saturats d’informació sinó que una gran part de la població l’ha patit ja en les seves carns amb millor o pitjor fortuna. Vivim una mica més encongits des de llavors.

L’altra cosa que acapara debats, entrevistes i noticies són els “mals rollos”…són les vacunes sí, les vacunes no; aïllaments sí, aïllaments no; macro granges sí, macro granges no … i així la vida va passant amb saturació de feina uns, sense feina d’altres i mentides de pel mig.

Després hi ha les notícies que cauen en sac romput. Notícies sobre el funcionament de l’estat que ningú no se n’alça una cella perquè prou té amb els seus mals de caps o pitjor encara si són notícies de la resta del món, i per aquests la vida també va passant: d’Ucraïna, d’Afganistà (que ja no se’n diu res), del Sàhara … i la llista és molt llarga. Després n’hi ha d’altres que res de res a no ser que llegeixis molts diaris i alguna cosa més que puguis intuir, i ni parlar-ne si són culturals!

Tanmateix n’hi ha successos productius i caritatius, no tot el que llegim o escoltem ha de ser desagradable, i d’aquests sí que se’n ralla ben poc. Tal vegada per Nadal… i poca cosa més. N’hi ha un que es va publicar fa un parell de setmanes que em va fer especial il·lusió i tot i mirar-ho ja de lluny, posa llum a moltes persones en un futur. Aquest també va de ciència, de virus i de vacunes.

Fa més de 20 anys em van diagnosticar Esclerosi Múltiple (ara no en faré un diari d’això) i ni us imagineu els canvis que hi ha hagut, gràcies a la ciència, en quan a tractaments i avenços en la investigació. El darrer però m’ha semblat molt esperançador i és que una recerca molt fiable segons diuen els experts assenyala un virus bastant comú com el desencadenant de l’esclerosi múltiple i en conseqüència, deixa la porta oberta a que es pugui prevenir amb vacunes i tractar amb antivirals! Evidentment és una noticia bona i esperançadora que s’ha de llegir amb cautela perquè tampoc és Lourdes! Hi ha altres factors que també intervenen i que s’han de tenir en compte, però així i tot no deixa de ser una molt bona notícia per prevenir una malaltia autoimmune, degenerativa i sense cura com la coneixem fins ara.

Així idò només em queda donar les gràcies a la ciència, gràcies a les vacunes i gràcies a les investigacions. No estaria de més que l’Estat tingués en compte la importància d’aquestes investigacions (no només pel “covid”) i es preocupés més per invertir en investigació, sanitat, educació o necessitats socials i no tant en augmentar els pressupostos armamentistes. Aquest sí que és un problema víric del qual no en volen ni sentir parlar de la seva cura.

Notícies relacionades