17 de gener, DIADA del POBLE de MENORCA

El 17 de gener de cada any, ho sabeu prou bé, és la festa tradicional de Sant Antoni amb la qual els menorquins recordam i celebram la nostra incorporació a la corona catalano-aragonesa, arran dels fets de 1287.

17 de gener, DIADA del POBLE de MENORCA

 Des de 1981, el 17 de gener també és la Diada del Poble de Menorca: certament, no hi havia millor data per celebrar i reivindicar la nostra identitat com a poble, la nostra llengua i cultura, i els lligam que ens uneix als altres pobles de parla catalana.

 Des d’aleshores ençà, són ja moltes les Diades que han estat organitzades pel Departament de Cultura del Consell amb un conseller del PSM. Gairebé sempre que el PSM ha participat en el govern del Consell, el Departament de Cultura l’ha gestionat un conseller del nostre partit, signe claríssim del nostre compromís amb la Cultura com una prioritat política, i no com un simple entreteniment, com malauradament sol ser considerada quan governa la dreta.

 

17 de gener, DIADA del POBLE de MENORCA
Enguany, la Diada té una característica especial: representa l’inici de la celebració dels 25 anys de la declaració de la Reserva de la Biosfera de Menorca, un altre dels signes de la identitat d’una Menorca sostenible, que vol protegir el seu territori fràgil i els valors naturals de l’illa, valors pels quals les dones i els homes del PSM hem lluitat sempre amb convicció i fermesa.

Aquests dies rebreu a ca vostra el programa institucional de la Diada del poble de Menorca de 2018, i us vull animar a participar-hi activament. Segur que hi trobareu les activitats que més s’ajusten al vostre gust o als vostres interessos.

17 de gener, DIADA del POBLE de MENORCA

 Més enllà del caràcter festiu, la participació en els actes de la Diada de Menorca ha de ser, avui més que mai, una afirmació del nostre compromís amb la llengua, de nou amenaçada pels qui, defensant hipòcritament el menorquí enfront del català, en realitat fomenten l’autoodi i la submissió a l’Espanya uniforme castellana. També torna a ser temps, avui, de reivindicar la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació de tots els pobles. Perquè vivim temps d’involució, i hem de defensar, com hem fet sempre, els valors que donen sentit a la nostra militància.

 Per altra banda, en acabar els actes de la setmana institucional, i com també solem f

17 de gener, DIADA del POBLE de MENORCA
er gairebé cada any, ens agrada celebrar la Diada amb un acte propi del PSM. Enguany anirem d’excursió al Castell de Santa Àgueda. No serà la primera vegada que ho feim, però enguany l’excursió té un valor afegit, i és que estan a punt de començar unes obres de restauració d’un tram de muralla, gràcies a l’Impost del Turisme Sostenible del Govern de les Illes Balears.

 Aquesta excursió serà diumenge dia 21 al matí. Ens trobarem al peu de la muntanya, davant l’antiga escola rural, i pujarem a peu. N’Antoni Ferrer, arqueòleg i actual director insular de Cultura i Patrimoni del Consell, ens explicarà el projecte de restauració.

 En acabar, baixarem a Ferreries i farem un vermut al bar Loar. Una bona ocasió per desitjar-nos el bon any si encara no ens hem vist, i per refermar el nostre compromís amb la Menorca que estimam.

 Amb el desig de veure-us prest, rebeu una salutació cordial,

  

Miquel Àngel Maria Ballester,

Coordinador del PSM-Més per Menorca

Menorca, gener de 2018

17 de gener, DIADA del POBLE de MENORCA