Adhesió del PSM-EN a la manifestació de dissabte a favor del PIC

Aquest pròxim dissabte, dia 27  , l’Associació de Joves de Menorca per la defensa del Territori ha convocat una manifestació a favor d’un Pla Insular de la Costa (PIC), a les 11 de matí m a Maó i que tindrà com a punt d’inici l’Ajuntament de Maó.

L’acte convocat pels Joves per a la Defensa del Territori demanda, entre d’altres coses, la necessària planificació de la costa menorquina des d’una perspectiva insular, alhora que reclamen la coordinació i el treball conjunt de les distintes administracions competents en la matèria,  posant seny a la costa menorquina. No es pot seguir amb la tramitació de més i més projectes de creixement sense tenir una idea de conjunt en una illa de les dimensions de Menorca.

Des del PSM-EN, i com ja s’ha manifestat en vàries ocasions, es considera imprescindible que les diferents administracions posin en marxa la redacció d’un Pla Insular de Costa (PIC) per tal d’ordenar, de manera coordinada i consensuada, els amarraments i fondejos en el perímetre costaner de Menorca. Es tracta d’una assignatura pendent que cal afrontar amb la màxima celeritat per evitar que l’adjudicació de noves concessions a vint o trenta anys puguin hipotecar el futur del litoral menorquí.

Es considera imprescindible i urgent la necessitat que l’Executiu central, el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de l’Illa  posin fil a l’agulla per redactar una proposta integral que reguli, entre altres qüestions, la capacitat de càrrega de diferents zones de la costa i la distribució d’amarraments i fondejos que es considerin necessaris a l’illa per evitar, així, l’actual pressió indiscriminada i la proliferació de punts de fondejos il•legals.

Per aquestes i altres raons, des del PSM-EN considerem  important assistir a aquesta manifestació, alhora que volem recolzar els moviments socials i associatives que han sorgit en la societat menorquina i que lideren la defensa de la costa menorquina i reclamen la seva ordenació.