Considera imprescindible consensuar l’ordenació del litoral insular entre les administracions competents

El PSM-EN considera imprescindible que les diferents administracions posin en marxa la redacció d’un Pla Insular de Costa (PIC) per tal d’ordenar, de manera coordinada i consensuada, els amarraments i fondejos en el perímetre costaner de Menorca. Es tracta d’una assignatura pendent que cal afrontar amb la màxima celeritat per evitar que l’adjudicació de noves concessions a vint o trenta anys puguin hipotecar el futur del litoral menorquí.

Així ho han assegurat en roda de premsa el portaveu del PSM, Joan Lluís Torres, acompanyat de Ramon Orfila, Maria Josep Morell i Remi Lora. Durant la seva intervenció, els càrrecs públics i membres dels òrgans de direcció del partit nacionalista han posat de manifest la necessitat que l’Executiu central, el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments posin fil a l’agulla per redactar una proposta integral que reguli, entre altres qüestions, la capacitat de càrrega de diferents zones de la costa i la distribució d’amarraments i fondejos que es considerin necessaris a l’illa per evitar, així, l’actual pressió indiscriminada i la proliferació de punts de fondeig il•legals.

El PSM posa com exemple el principi d’acord assolit per ordenar el port de Fornells, a la vegada que senyala el tram des de Cala Rafalet a Biniparratx com una zona amb gran pressió pel que fa a la demanda de fondejos, així com també la necessitat d’ordenar el port de Maó per fer compatible a necessitat de protecció, l’activitat pesquera i esportiva i la integració de l’entorn portuari en la vida de la ciutat.