Ampliació del servei municipal del centre de dia: Un pas crucial per a la gent gran

Ampliació del servei municipal del centre de dia: Un pas crucial per a la gent gran

El grup municipal PSM Més per Menorca presenta una moció al Ple de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca que cerca abordar la creixent necessitat de recursos per atendre les persones en situació de dependència i promoure la seva autonomia. L'augment de l'esperança de vida és una realitat a la nostra societat i requereix polítiques que anticipin l'augment de les necessitats d'assistència i tractament per a les persones grans. L'ampliació del servei municipal d’estades diürnes és essencial per fer front a aquest repte creixent, i estem compromesos a donar resposta a aquesta demanda.

El Patronat Municipal de l'Hospital, gestiona la residència geriàtrica municipal, les estades diürnes i el servei de promoció de l'autonomia. Actualment, els serveis d'estades diürnes i promoció de l'autonomia comparteixen un mateix local als baixos dels pisos de l'IBAVI al carrer Ciutat d'Oristano. A l'anterior legislatura des del PSM Més Per Menorca vam impulsar l'ampliació del nombre de places per a les estades diürnes, però es va fer evident la necessitat d’augmentar-ne encara més el nombre de places. Per aquest motiu es va recuperar també un local de titularitat municipal adjacent per separar els dos serveis i així permetre l'ampliació de les places ofertes.

Amb aquesta moció, proposem els següents punts d'acord:

  • Instar a l'equip de govern que es contempli en el pressupost del 2024 una partida per redactar el projecte de reforma i adaptació del local ubicat al carrer Ciutat d'Oristano, 20, per instal·lar el servei municipal d'estades diürnes, separant-lo del servei de promoció de l'autonomia per ampliar les places disponibles.

  • Instar al Govern Balear, una vegada redactat el projecte, a finançar les obres de reforma i adaptació del nou centre d'estades diürnes municipal.

  • Instar al Govern Balear a finançar més places de dependència una vegada el centre estigui en funcionament.

Aquesta moció reflecteix el compromís del PSM Més per Menorca amb la gent gran i les persones en situació de dependència, i la nostra determinació a millorar els serveis que ofereix l'Ajuntament per atendre a aquest col·lectiu cada vegada més rellevant en la nostra societat.

En paraules de la nostra portaveu, M.Jesús Bagur, davant la necessitat creixent: "ja a la legislatura passada vam recuperar aquest espai amb l'objectiu de poder ampliar. Hem estat els únics que hem posat fil a l'agulla perquè aquestes dependències hagin retornat, i només així es pot fer ara aquesta ampliació. Hem obert el camí, i ara ha de continuar, no podem deixar passar aquesta oportunitat per millorar les vides de la gent gran i dependents de Ciutadella."

Amb aquesta moció, el PSM Més per Menorca demana el suport de tots els membres del Ple per garantir un futur millor per a la gent gran de la nostra comunitat.

Notícies relacionades