Apostam per un concert econòmic solidari i un règim econòmic especial per solucionar el problema del finançament de les Illes Balears

Els menorquinistes demanem un front comú polític, social i empresarial per tal de reclamar al govern estatal un millor finançament i mesures que compensin la insularitat de les Illes Balears

La coordinadora del PSM Més per Menorca, Maite Salord, ha assegurat avui que “davant la mala situació de finançament que pateixen les Balears, la millor solució és apostar per la sobirania fiscal”. La portaveu menorquinista ha afirmat que “el concert econòmic solidari ens servirà per pagar el que ens correspon i no el que ens imposen des de Madrid”.

euros

En aquest sentit, Salord ha recordat que les xifres publicades el passat dimecres sónn molt similars a les de la primera publicació de les balances fiscals de l’any 2006, “fet que demostra que tant PP com PSOE maltracten a les Balears”.

Des del PSM Més per Menorca aposten per un front comú entre totes les forces polítiques, socials i empresarials per lluitar vertaderament davant Madrid per una millora de la situació econòmica i del finançament de les Illes Balears. Salord ha manifestat que “si el Consell de Menorca o el Parlament acorden, com ha passat, reclamar un finançament més just, els diputats i senadors illencs no poden votar el contrari”.

Salord ha afirmat que les xifres de les balances fiscals “demostren una vegada més que som la comunitat autònoma pitjor finançada en números per càpita, tot i els maquillats resultats”. I l’estudi de la UIB sobre els costos de la insularitat confirma que “si la insularitat no és compensada amb mesures específiques esdevindrà aïllament i crisi perpètua per a Menorca”.