Apostem per seguir avançant amb el projecte de reforma i ampliació del geriàtric municipal

El PSM Més per Menorca demana al Govern Balear que aporti els 150.000€ que va comprometre a la legislatura passada  

Apostem per seguir avançant amb el projecte de reforma i ampliació del geriàtric  municipal

 

El PSM Més per Menorca, ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament de Ciutadella demanant al Govern Balear a aportar els 150.000€ que va comprometre a la legislatura passada per finançar la redacció del projecte bàsic i executiu, el projecte d'instal·lacions i l’estudi de seguretat i salut de la reforma i ampliació de la Residència Geriàtrica de Ciutadella i alhora demanar a l’equip del govern de l’Ajuntament de Ciutadella que agilitzi la redacció d’aquest projecte.

 

Per al PSM Més per Menorca és molt important que es segueixi treballant en l’ampliació i reforma del geriàtric municipal  perquè implica  augmentar el nombre de places de dependència, perquè es milloren les instal·lacions dels serveis que s’hi presten (cuina, bugaderia, fisioteràpia, podologia, etc), perquè es milloren els espais de passadissos i accessos, perquè es milloren i amplien les habitacions, perquè s’habiliten nous i millors espais comuns per als usuaris, treballadors i per als familiars, perquè es crea un nou espai verd a la part posterior de l’edifici per a esdeveniments i activitats per als residents a l’aire lliure.

M. Jesús Bagur, portaveu del PSM Més per Menorca, afegeix que: “la  ubicació del geriàtric és immillorable tant pel residents com per les famílies i la  proposta d’avantprojecte  va comptar amb la participació de tots els grups municipals de l’Ajuntament, familiars i treballadors del geriàtric i servirà de guia per la redacció del projecte del nou model de geriàtric que volem“.

 

Aquesta moció va tirar endavant amb el vot favorable de PSM, PP i Ciutadella endavant i amb l’abstenció de VOX. Però va obtenir el vot contrari del PSOE. Des del PSM Més per Menorca, la seva portaveu M. Jesús Bagur lamenta: “que el PSOE canviï de parer i voti en contra d’aquesta moció tot i l’acord dels diferents grups polítics del consistori i dels equips de govern del pacte al Consell Insular i al Govern Balear a  l’anterior legislatura d’ampliar i reformar el geriàtric. És evident que tots els altres grups polítics, excepte el PSOE, estan alineats amb la nostra visió i treballen en pro de l'objectiu comú d'ampliar i reformar el Geriàtric de Ciutadella. Esperam que els nous governs del CIME i GOIB segueixin apostant per aquesta ampliació i reforma. Aquests canvis de parer  constants no afavoreixen la continuïtat d'aquest projecte tan necessari i important per a la nostra ciutat i els nostres majors”.

 

Per altra banda, el PSM Més per Menorca conscient de l’envelliment progressiu de la nostra societat, seguirà treballant perquè s’oferesqui a Ciutadella una atenció integral de les persones majors des de la promoció de l’autonomia, la millora dels serveis d’assistència a domicili, l’ampliació de places geriàtriques i d’estades diürnes, els pisos tutelats per a persones majors, o construir una tercera residència geriàtrica a Ciutadella per ampliar els serveis i places que s'ofereixen a Santa Rita i a l'ampliat geriàtric municipal etc. Per aquest motiu al proper ple presentarà una moció per a l’ampliació del centre de dia del carrer Oristano a un local annex que es va recuperar a l’anterior legislatura, i que oferirà la possibilitat d’incrementar-ne el nombre de places.

Notícies relacionades