Article opinió – Fanni Riudavets – “Inoperància, ocultació i desgavell”

Aquests dies els mitjans en van plens. L’Ajuntament d’Alaior pretén aprovar una llicència que doni el vist i plau a la reforma dels dos hotels de Son Bou. No entraré, no vull entrar, en el fons de la qüestió, hi ha persones més expertes que jo que ja ho han fet o ho faran.

Aleshores, més enllà de les propostes concretes, vull comentar-vos el que per a mi és subjacent a tot aquest assumpte: l’absoluta inoperància de la majoria municipal del Partit Popular.

El tema està sobre la taula des de fa més de quatre anys, i en tot aquest temps no tan sols no han aportat cap solució, sinó que, forçant la llei, han amagat a la ciutadania les gestions que s’han fet al respecte.

A la inoperància hi afegim l’ocultació.

Així el mateix GOB ha anunciat una demanda contra l’Ajuntament per amagar l’expedient sobre la reforma dels hotels.

Per si tot això no fos ja prou greu, els alaiorencs i alaiorenques ens hem hagut d’assabentar per la premsa que el Partit Popular voldria que la reforma permeti el manteniment de places a costa d’augmentar el terreny edificat i ocupant més territori mitjançant la modificació del PTI, suposant això la superposició dels interessos d’un particular per sobre de la resta.

A més de la inoperància i l’ocultació ara ens topem amb la parcialitat.

No és debades aquesta manera d’actuar. Quan la única pretensió és afavorir uns interessos privats molt concrets passen aquestes coses.

Estic convençuda que Alaior no es mereix això. L’equip de govern popular no té, no ha tingut mai cap projecte per al poble. Ni urbanístic, ni econòmic, ni cultural. Es limita a anar fent, a apedaçar els problemes, a improvisar…i a obeir. El cas dels hotels de Son Bou és paradigmàtic d’aquesta barroera concepció de la política.

A Alaior, gràcies al Partit Popular, el desgavell és la norma. No hi ha política cultural, els problemes socials no s’enfronten, les mesures econòmiques són inexistents i, per acabar-ho de d’adobar, l’urbanisme es pretén fer a la carta.

No sé com acabarà el tema, som incapaç de predir-ho. No sé quin recorregut tindrà la denúncia del GOB, no sé si es permetrà que la majoria municipal del PP contravingui la normativa turística i d’ordenació del territori per acontentar una determinada cadena hotelera…

Allò que sí sé és que així no podem seguir. No podem acceptar que la ineficàcia i el desgavell s’emmascarin rere una continua exhibició de demagògia. No podem hipotecar el futur d’un poble.

Hem de demanar comptes. Hem d’exigir respostes. Prou n’hi ha d’amagar la realitat. Els ciutadans i ciutadanes d’Alaior van decidir, amb els seus vots, que el Partit Popular governés amb majoria absoluta. És ben cert, com també ho és que llavors la responsabilitat és absolutament seva. Han governat des de la imposició, des de la prepotència, sense cercar mai el consens i sense el més mínim intent de consultar a la població. Ara comencem a veure els resultats d’aquesta política de fatxenderia gairebé autoritària. Estan desertitzant el poble, dediquen els diners públics a simple política decorativa, no resolen els problemes i ens embarquen en projectes per afavorir uns pocs en detriment de tots.

I ho vull deixar clar. No és una qüestió ideològica. És una qüestió de pura i dura eficiència. A Alaior és necessari un canvi. Ens mereixem un govern municipal que veritablement governi. Del desgavell només en pot sortir el desastre. No ho hem de permetre.