Article Opinió – JEM – “Ni a Ferreries ni enlloc”

Arran de la notícia apareguda en premsa segons la qual un grup d’extrema dreta té la intenció de fer una pintada a Ferreries, des de les Joventuts d’Esquerra Menorquinista volem expressar el nostre posicionament crític.

Les JEM sabem clarament el que llibertat significa, però per si algú no ho té clar sempre tindrem els diccionaris. El DIEC indica que la llibertat és l’estat o condició de qui és lliure, de qui no està subjecte a un poder estrany, a una autoritat arbitrària, de qui no està constret per una obligació, un deure, una disciplina, una condició onerosa, etc.” Després de repassar aquesta definició, com podem donar per bo que la ultradreta manifesti les seves fal·làcies darrere la paraula “libertad”?

El partit ultradretà s’aferra a què la seva pintada és en nom de la llibertat d’expressió, així com varen fer els alumnes de 4t d’ESO a l’IES Josep Miquel Guàrdia o les JEM amb el mural a Ferreries. Però la llibertat d’expressió en cap cas pot emparar l’odi, i les idees de defensa l’extrema dreta, obertament o camuflades davall un llenguatge més tou, no són res més que odi cap a la llengua de Menorca, cap a les dones, el col·lectiu LGTBIQ+ o l’ecologisme, entre molts altres. Hem de deixar ben clar que la seva llibertat no és la que et deixa escollir en quina llengua t’adreces al metge, sinó que és la que t’obliga a parlar-li en espanyol. No és la llibertat que et deixa anar a classe en la llengua de la teva terra, sinó que és la que et diu que hi ha llengües bones i d’altres que no tant. Aquesta “libertad” no és la que et deixa decidir sobre la teva vida, és la que prohibeix a les dones el dret a decidir sobre el seu cos. I tampoc no és la llibertat de demanar asil fugint de la guerra, és la de crear fronteres i deixar-te morir al mar mediterrani.

No cal allargar més aquesta llista per entendre que, en nom de la llibertat, l’extrema dreta no persegueix altra cosa que escampar el seu missatge d’odi, intransigència i imposició d’uns “valors” clarament antidemocràtics. No podem deixar que escampin les seves mentides sota la falsa bandera de la llibertat d’expressió que no empara el mal ús que en fan, sinó que el posa en evidència.

Des d’aquest comunicat instem a tot el jovent de Menorca a fer-se seu el lema “pensa global, actua local” i que ens serveixi per eliminar el feixisme que s’intenta instaurar als nostres pobles. Perquè ni a Ferreries ni a Menorca la ultradreta hi té representació. Ni a Ferreries ni a Menorca es poden consentir actes feixistes. I ni a Ferreries ni a enlloc joves deixarem que el feixisme hi deixi la seva petjada. Menorca és i serà antifeixista.

Article Opinió – JEM – “Ni a Ferreries ni enlloc”

Notícies relacionades