Cap a la REPÚBLICA dels MENORQUINS

El pròxim dissabte tres de setembre del 2016 a les 19H es durà a terme a l’Auditori de Ferreries l’acte “Cap a la República dels Menorquins”, impulsat i coorganitzat pels partits polítics PSM-Més per Menorca, Iniciativa Verds Menorca – Equo (IVM-Equo) i Esquerra Republicana – Menorca (ER-Menorca).

Aquest acte pretén reivindicar el poble de Menorca com a poble sobirà que té en les seves mans bastir-se de les eines que li poden garantir les quotes més altes de benestar social.

Cartel-03092016-Republica

En un context polític marcat per la recentralització i el qüestionament del dret a decidir, els partits convocants volen reconèixer l’aportació dels protagonistes de la lluita per l’autogovern durant els anys de la transició, i remarcar la vigència i necessitat  actuals del discurs sobiranista per continuar defensant la capacitat dels menorquins de decidir el seu futur.

Per açò reivindiquen l’afirmació d’una Menorca sobirana, cap a l’horitzó d’una república menorquina, com aposta radical pels valors cívics i democràtics, que pugui garantir, en primer lloc, que siguin els menorquins els que decideixin en tot i per tot sobre Menorca i sobre ells mateixos; i en segon lloc, ésser el subjecte polític amb estructures d’estat, aquest país, aquesta república menorquina, que ens ha de permetre parlar de tu a tu amb Palma i Madrid, perquè només si som nosaltres els que decidim sobre nosaltres i ca nostra podrem garantir els millors serveis socials, la millor sanitat, les millors infraestructures, una terra verda i la millor educació.

L’acte comptarà amb una introducció, a càrrec de Maria Juan Benejam, lectura de poemes, a càrrec de Jordi Odrí i Bep Joan Casasnovas, música, a càrrec de M. Àngels Gornés, glossat menorquí i la lectura d’un manifest, a càrrec d’Andreu Servera i Carme Rocamora.

Després de l’acte, que durarà aproximadament una hora i mitja, es compartirà un refrigeri.