Ciutadella posa en funcionament el servei de platges adaptades a Santandria i Sa Platja Gran

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella ha donat llum verda, aquest dimecres, a la contractació del servei de platges adaptades, una acció impulsada des dels Serveis Socials municipals que encapçala la regidora Laura Anglada. El contracte signat per aquest estiu té un valor de 12.100€ i el termini d’execució és del 13 de juliol al 20 de setembre. El servei començarà dilluns vinent i estarà operatiu de dilluns a diumenge, amb els següents horaris: a la platja de Santandria, els matins de 10:00 a 13:30, i de 16:30 a 18:30 els capvespres. A Sa Platja Gran, els matins de 10:00 a 13:30h.

L’Ajuntament de Ciutadella coordina cada estiu, a través de Serveis Socials, la posada en funcionament de les dues platges adaptades del municipi: Santandria i Sa Platja Gran. Les platges adaptades tenen la finalitat de promoure que les persones amb discapacitat física i/o mobilitat reduïda puguin gaudir del temps de lliure i d’oci, del sol i de la mar amb seguretat (cadires, crosses, passarel·les…) i higiene (cabines integrals), per fomentar, així, la inclusió social i l’accessibilitat universal per a totes les persones, independentment de la seva autonomia o dependència.

El servei estirà cobert amb monitors/es degudament titulats que hauran de tenir cura de tasques com ara facilitar l’accés a la platja a totes aquelles persones que per diversitat de circumstàncies tenen una mobilitat reduïda; donar suport assistencial a les persones amb discapacitat que vulguin gaudir d’una estada a la platja; acompanyar amb la cadira amfíbia a les persones que així ho requereixin; vigilar i observar durant l’estada al bany; ajudar per tal d’arribar fins els serveis i les dutxes adaptades; revisar i tenir cura del material i de les instal·lacions per que estiguin en bones condicions d’ús; registrar i comptabilitzar el número d’usuaris/es que han fet ús del servei; dinamitzar l’estada a la platja dels usuaris amb tècniques d’animació per realitzar activitats aquàtiques; possibilitar que tinguin relacions socials amb altres banyistes; i informar i animar als usuaris/es amb discapacitat i/o dependència de la platja i dels serveis que ofereix.

Ciutadella posa en funcionament el servei de platges adaptades a Santandria i Sa Platja Gran