Oriol Baradad relleva Miquel Àngel Maria com a coordinador del PSM Més per Menorca

Oriol Baradad va assumir el passat dissabte el càrrec de coordinador del PSM Més per Menorca en ser escollit per unanimitat durant la 40a assemblea de la formació, que va tenir lloc a Ciutadella.

Baradad pren el relleu de Miquel Àngel Maria en ser escollit durant una assemblea que va comptar amb mig centenar de participants, que també van aprovar per unanimitat l’informe econòmic.

L’assemblea tenia com un dels seus grans eixos la renovació de la direcció i dels càrrecs i òrgans del partit, així com de l’executiva i dels òrgans col·legiats (comissió de garanties i intervenció de comptes).

Amb Oriol Baradad a la coordinació, la nova executiva de PSM Més per Menorca ara estarà formada per Pepe Mascaró (secretari d’organització), Xesca Florit (responsable de finances), Simó Ferrando (responsable de coordinació municipal), Fanni Riudavets (secretària d’actes), Mariona Riera (coordinadora d’assemblees) i Marina Sansaloni (representant de les JEM), a més de les vocalies de Miquel Àngel Maria, Remi Lora, Tuni Allès, Joan Carles Villalonga, Sam Gomila i Joan Torres. Pel que fa a la Comissió de Garanties, la formen Ramon Orfila, Maria Juan i Bosco Gomila, amb Joan Lluís Torres i Marc Riera com a suplents, mentre que Rafa Guillén és el responsable de la intervenció de comptes, amb Amèlia Carreras com a suplent.

La nova executiva aposta per mantenir les línies que han marcat l’actuació del partit en els darrers temps, impulsant les polítiques socials –amb especial atenció a la problemàtica derivada per la Covid-19– i mirant d’apuntalar la presència de la formació a Ciutadella i anar reforçant les agrupacions municipals dels altres municipis de l’illa.

En la seva intervenció, Oriol Baradad va agraïr la tasca feta a l’executiva anterior, començant per Miquel de Maria i altres noms que han optat per no seguir en primera línia, com ara Maite Salord, Laia Obrador, Andreu Rosselló i Pilar Pons.

Baradad va destacar que la nova executiva és un grup cohessionat i que fa temps que treballen plegats, un grup plural i representatiu de gairebé tota la illa, i que “vol seguir amb la línea de feina dels darrers anys”, tot plegat amb el repte de seguir treballant per millorar Menorca: “Sabem que som els únics que tenim com a únic objectiu Menorca, i per poder seguir endavant hem de fer el que faci falta on faci falta”, va remarcar.

El nou coordinador també va recordar que el 2020 està sent un any força dur en molts aspectes. L’ascens de l’extrema dreta feixista, per exemple, ha fet “trontollar els ciments d’una societat dèbil” i ha reobert el discurs de l’odi, i per això “hem de tornar a defensar valors que se suposava que ja estaven més que assolits”.

Baradad també s’ha marcat com a reptes seguir defensant “el territori, la cultura, el model turístic diferenciat, l’educació de qualitat, els serveis socials per a tothom, les llibertats de les persones i el paisatge”, així com continuar “potenciant les energies renovables, l’agricultura ecològica, el turisme de qualitat, la justícia social, la defensa de la nostra llengua pròpia, etc. perquè aquests són els valors del nostre ADN”.

Oriol Baradad va afegir com un dels grans reptes de futur “començar a fer feina per poder ser a Madrid”, un pas indispensable per equiparar els ciutadans illencs amb els de la resta de l’Estat espanyol. A nivell més local, altres desafiaments són el pla pilot turístic a Balears, el problema de la connectivitat, la dependència energètica o competències com la de l’aigua, va dir. En aquest sentit, va precisar que “els partits que vam impulsar la creació de Més per Menorca també hem de fer força on faci falta per tal de poder defensar que nosaltres som igual que els altres i que mereixem el mateix tracte. Si perdem la poca força que tenim al Parlament de les Illes, aviat no sortirem ni als mapes. I sabem que nosaltres som els únics que no tenim que donar explicacions a ningú que estigui per sobre nostre, per tant, hem de ser nosaltres els qui estirem del carro”.

També es va referir al paper de la joventut en el partit, tot dient que “els joves són el nostre esperó i també el nostre futur, però nosaltres hem de seguir fent feina perquè ells trobin aquesta illa que tant ens estimem una mica millor del que ara es. Hem de ser capaços de poder mantenir els debats que els joves ens reclamen i saber-nos apropar. Sense els joves no tenim futur”.

El nou coordinador va destacar també que fa cinc anys el PSM Més per Menorca va aconseguir “canviar molts municipis de Menorca, sobretot Ciutadella, l’únic lloc on avui per avui les sigles segueixen vives. Aquesta executiva també vetllarà i farà feina perquè a Ciutadella seguim sent la veu que lidera el govern municipal”.

 

Oriol Baradad relleva Miquel Àngel Maria com a coordinador del PSM Més per Menorca

Oriol Baradad relleva Miquel Àngel Maria com a coordinador del PSM Més per Menorca