L’Ajuntament cedeix un espai municipal a IB Salut pels usuaris del Centre de Salut de Sant Miquel

L’Ajuntament de Ciutadella ha tancat l’acord de cessió d’un espai municipal a IB Salut-Comunitat Terapèutica de Sant Miquel, una iniciativa que ha estat impulsada des dels Serveis Socials del municipi.

L’acord va ser signat per Joana Gomila, alcaldessa de Ciutadella, i Lorena Francés Soriano, en qualitat de Psiquiatra i Coordinadora de la Comunitat Terapèutica Sant Miquel i en representació de l’IB-Salut. Tindrà vigència mentre duri la necessitat exposada derivada de la normativa sanitària actual, que impossibilita atendre els usuaris del centre de dia del Centre de Salut de Sant Miquel, i amb una durada màxima de dos anys.

L’espai objecte de cessió està ubicat a l’aula 3 de l’Espai d’Entitats, al número 21 del carrer Pius VI. L’acord de cessió respon a la petició que IB Salut va fer a l’Ajuntament d’un espai on poder seguir realitzant diverses activitats ocupacionals que, com a conseqüència de l’emergència sanitària, els usuaris del centre de dia no podien portar a terme a les dependències del centre de Sant Miquel.

Des dels Serveis Socials de l’Ajuntament es va tenir en compte la rellevància de la tasca de l’IB Salut i de la Comunitat Terapèutica de Sant Miquel, valorant positivament la seva aportació a la comunitat i al projecte de ciutat, així com el servei d’atenció a les persones que realitza.

Cal recordar, en aquest sentit, que IB Salut és el servei de salut de les Illes Balears, que desenvolupa, entre d’altres, un servei d’atenció a persones amb malalties mentals que a Ciutadella està ubicat el Centre de Salut Sant Miquel. Degut a la situació de crisi sanitària i la normativa desplegada, no es pot obrir el centre de dia del Centre de Salut Mental i totes les persones usuàries que hi acudeixen tan sols han rebut atenció domiciliària individualitzada des de l’inici de la pandèmia.

 

L’Ajuntament cedeix un espai municipal a IB Salut pels usuaris del Centre de Salut de Sant Miquel