Demanam al Consell Insular un compromís ferm amb el sector agrari de l’illa.

Des del PSM més per Menorca demanam al Consell Insular un compromís ferm amb els sector agrari de l’illa. En aquest darrer any, hem anat veient com el PP ha deixat de donar suport al camp de Menorca i es desentén del sector primari, fonamental per a una economia diversificada.
Així, després de la  gestió deficient del conseller Villalonga respecte el tema dels cicles formatius agraris, salvat in-extremis per una convocatòria extraordinària de matrícula per part de la Conselleria d’Educació, i després dels acomiadaments d’Ibabsa, ara toca el torn al CARB.
El Contracte Agrari reserva de la Biosfera, que compensa la feina dels pagesos per cuidar el paisatge, complint amb els requisits mínims de bones pràctiques agràries que demana Europa, era un compromís del qual, ara, el PP no es pot desentendre.
El darrer any de govern PSM, la consellera Tuni Allès va repartir 1,2M€ de CARB, la meitat provinent de Madrid via Govern Balear. Ara, el PP ni sap trobar finançament d’altres administracions ni compleix amb el seu pressupost. Es demostra, així, una vegada més, la incapacitat del GB de negociar davant Madrid.
D’altra banda, la partida de 800.000€ de CARB que reclama el sector agrari està inclosa dins els pressuposts aprovats del 2012. Per què no s’executa? El PP s’ha cansat de dir que, fins ara, es feien pressuposts poc ajustats a la realitat: què han fet ells? Per què posen una quantitat damunt el paper que no pensen executar?
A més a més, cal recordar que el conseller Company, quan no era conseller, exigia, fins i tot amb tractorades, que el Govern Balear garantís un PROAGRO a 5 anys i ara que és conseller ha eliminat l’ajut.
És per tot això que consideram inadmissible l’actuació del CIM i del conseller Villalonga. La seva política agrària és, un any després d’entrar al govern, absolutament nul•la. Una actitud passiva que, des de l’oposició no podem admetre de cap de les maneres