Demanem igualtat d'oportunitats per a les persones grans de l'illa en el programa de l'IMSERSO"

Demanem igualtat d'oportunitats per a les persones grans de l'illa en el programa de l'IMSERSO"

El Ple de l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca aborda la falta d’igualtat d’accés al programa de turisme social de l’IMSERSO per a les persones grans de l’illa

 

En la sessió del Ple celebrada el mes de desembre de 2023, el grup municipal PSM Més per Menorca ha presentat una moció que destaca la discriminació que pateixen les persones grans de Menorca en l'accés al programa de turisme social de l’IMSERSO.

 

Aquest programa, que té com a objectiu proporcionar oportunitats de viatge a les persones majors, ofereix itineraris variats, incloent zones de costa, turisme d’interior, circuits culturals i viatges a diferents destinacions a Espanya. Malauradament, les persones grans de Menorca es veuen limitades en aquesta oferta, amb només cinc viatges a quatre destinacions aquest any, en comparació amb els vuit viatges oferts en altres temporades.

 

La disparitat és evident quan es compara amb Mallorca, on s'han programat més de cent sortides des de Palma. Aquesta manca de varietat i places afecta negativament les persones majors de Menorca, que es veuen obligades a prendre decisions difícils, com no viatjar o assumir les despeses addicionals derivades de viatjar des de Menorca a Palma per accedir a l'oferta disponible.

 

En termes econòmics, la diferencia en els costos és significativa. Mentre que un resident a Mallorca pot gaudir del programa IMSERSO per entre 124 € i 435 €, un resident a Menorca hauria de fer front a un augment d'aproximadament 150 € addicionals només per accedir al mateix programa.

 

Per abordar aquesta desigualtat manifesta, el Ple de l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca ha acordat els següents punts:

 

1. Instar al Govern de les Illes Balears a cobrir les despeses de desplaçament entre l’illa d’origen i Palma, així com l’allotjament d’una nit a Palma, per a tots els beneficiaris residents a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera que vulguin participar en el programa des de Palma.

 

2. Instar al Govern de les Illes Balears a preveure les partides pressupostàries necessàries per fer possible aquesta mesura en els pròxims projectes de pressupostos de la comunitat autònoma.

 

3. Instar el Govern d’Espanya a augmentar l'oferta de viatges del programa de turisme social de l’IMSERSO amb origen des de Menorca, proporcionant així més oportunitats de viatjar per a les persones grans d’aquesta illa.

 

Amb aquestes propostes, el grup municipal PSM Més per Menorca cerca garantir que les persones grans de Menorca puguin gaudir plenament del programa de turisme social de l’IMSERSO, eliminant les barreres econòmiques i facilitant un accés just i igualitari a aquesta oportunitat única de viatge.

Notícies relacionades