Discurs d'investidura de M. Jesús Bagur Benejam

Eleccions municipals 2023

Discurs d'investidura de M. Jesús Bagur Benejam

Senyores regidores, senyors regidors, voldria, en primer lloc, felicitar-los pel seu nomenament i, a vostè, Sra. alcaldessa, per la seva elecció per presidir aquest Ajuntament durant els pròxims quatre anys.??

Començam avui una nova etapa com a PSM-Més per Menorca a l'Ajuntament després de 8 anys liderant l'equip de govern. Hem aconseguit canviar la manera de gestionar: treballant de manera propera, oberta i amb la voluntat d'implicar en les decisions als ciutadellencs i ciutadellenques i a totes les persones que resideixen al nostre municipi; treballant per millorar la qualitat de vida de les persones, defensant sempre l'interès general per damunt dels interessos particulars; potenciant la ciutat com un espai de convivència i que educa en valors; donant suport al teixit associatiu i a les entitats i treballant perquè Ciutadella sigui una ciutat d'oportunitats i igualitària.??

Hem gestionat de manera eficient i honrada el pressupost municipal i hem reduït el deute bancari a zero, passant comptes amb la ciutadania amb transparència i honestedat de manera que aquests dos mandats, han estat els més tranquils que hem tingut durant molts anys a Ciutadella. Vull aprofitar per agrair de tot cor a na Joana Gomila per la feina feta al capdavant de l'ajuntament els darrers vuit anys. Així com a tots els regidors i regidores que l'han acompanyada i als treballadors de l'ajuntament que ajuden a tirar endavant amb el dia a dia de Ciutadella.??

Avui els 5 regidors del PSM hem pres possessió, començam amb moltes ganes de continuar fent feina pel nostre poble amb il·lusió, i nous reptes a assumir, i vull agrair sincerament a les 4 persones que m'acompanyau, persones molt generoses, dispostes a invertir el vostre temps a fer feina per millora la nostra ciutat i el bé comú.??

Des del PSM ens comprometem a seguir treballant des de l'oposició de la mateixa manera com hem fet aquests darrers anys. Seguirem defensant sa plaça des Born per a les persones, l'aprovació i desenvolupament del PMUS i Pla de gestió sostenible de l'aigua, l'ampliació del geriàtric i el centre de dia, sa construcció de la nova escola de música entre molts altres projectes, per seguir fent una Ciutadella de futur sostenible i pensada per a les persones.??

Els resultats electorals de dia 28 de maig han volgut que aquesta legislatura que avui encetam sigui un mandat complex perquè cap partit no compta amb la majoria suficient per poder governar prescindint dels altres. Haurà de ser, per tant, la legislatura del consens i del diàleg i tots tenim l'obligació d'atendre allò que els ciutadans ens han dit a les urnes. Des del PSM respondrem a aquesta crida des del lloc que ens ha tocat ocupar.?

La il·lusió de formar una majoria de govern d'esquerres a l'Ajuntament de Ciutadella no ha estat possible, és per això que estem convençuts que, en l'actual context i en l'actual configuració i pes de les diferents formacions polítiques al nou ajuntament que avui es constitueix, la posició que millor pot respondre a aquesta voluntat de servei a través del nostre projecte de ciutat és treballant des de l'oposició.??

Des del PSM ens comprometem a defugir, com hem fet fins ara, de la confrontació sense arguments, la crispació, els atacs personals, i a cercar sempre el diàleg i el consens entre les forces polítiques i els ciutadans per remar tots en una mateixa direcció per fer avançar Ciutadella.?No tot val en política per arribar a assumir el govern, encara que aquest sigui, i que ningú no ho dubti, el primer i lògic objectiu de qui encapçala una llista electoral.??

Perquè el projecte del PSM és un projecte sòlid, consolidat i, sobretot, amb perspectiva de futur. El projecte del PSM pot anar-se desplegant des de l'oposició al llarg d'aquests quatre anys perquè les nostres propostes són concretes, assumibles i realitzables i, el més important, compartides per a una bona part de la ciutadania. Treballar des de l'oposició, amb les mateixes ganes i il·lusió que ho faríem des del govern, perquè les nostres propostes es tradueixin en accions realitzables és el nostre gran repte en aquests moments.??

Sra. alcaldessa, senyores regidores i senyors regidors, i a totes les persones que avui ens acompanyen en aquest Saló Gòtic, només em resta desitjar unes bones festes de Sant Joan a tothom.