El Batlle des Castell impedeix conciliar la vida laboral i política d’alguns regidors des Castell

“El Batlle des Castell impedeix conciliar la vida laboral i política d’alguns regidors des Castell i menysprea als veïns des Castell que li van donar confiança”

DEMOCRÀCIA

Simo Ferrando, regidor del PSM Més per Menorca, i que va merèixer la confiança de la ciutadania des Castell, no podrà assistir al Ple  d’Urgència des Castell, en el qual hi ha la segona modificació del conveni amb el propietari del Quarter Conde de Cifuentes, convocat per avui i expressar la seva opinió, per motius laboral i degut a la caparrudesa del batlle des Castell

Una vegada més estem davant d’un nou episodi de totalitarisme antidemocràtic del PP, i ja en som moltes en aquesta legislatura, en les distintes administracions de les illes, ja que entenen la democràcia com un “fem el que volem, quan volem i com ho volem fer”.

Tal com comenta Simó Ferrando, “fa dos dies, dilluns 16 de juny, els regidors des Castell vam rebre per correu electrònic, la convocatòria de junta de portaveus per ahir, 17 de juny, a les 13,00h i la convocatòria de Ple per avui, 18 de juny, a les 12,00h. Quan ahir mateix, 17 de juny, hi havia convocades dues comissions: a les 12,00h d’hisenda i a les 12,30h d’urbanisme”.

Simó Ferrando també explica que “els representants de l’oposició, vam demanar mantenir el ple la setmana que ve com tocava, però el batlle es va mostrar inflexible a aquestes peticions i va mantenir la urgència. Encara que, alguns dels regidors li van comentar que no podrien assistir al ple ja que feien feina i no tenien temps de canviar els torns laborals a l’empresa en la qual treballen, i que, semblava que no passava res per ni posa en perill el conveni per esperar una setmana, ja que el conveni finalitza el 30 de setembre. A més, no estaria de més poder saber com s’encara aquest tema, més enllà de fer pròrrogues del conveí”. Tot i aquests arguments, el batlle es va negar a modificar l’horari del Ple.

Però a més, és molt preocupant la manera que des de l’equip de govern i del PP entenen i valoren la feina que ha de fer l’oposició -per la salut democràtica- i menyspreen els ciutadans des Castell que els van donar la confiança perquè els representessin a l’Ajuntament des Castell, on el Ple, és la màxima expressió de la voluntat del poble.

Des del PSM Més per Menorca creiem que aquest és el PP i la seva manera de governar, aquell partit que no l’importa que els regidors no puguin complir amb la seva tasca i no puguin complir amb l’obligació per la qual han estat, en aquest cas, pels veïns des Castell. Aquest és el respecte que té el batlle cap aquets veïns?

Però és més, com comenta Simó Ferrando, “encara que el batlle del PP no li doni importància, i davant un tema tan important pes Castell i que sembla que no requereix la urgència, els menorquinistes acostumam a convocar l’assemblea i comentem allà els aspectes del Ple, cosa, que, tampoc ens permetia fer amb aquestes presses. Però encara més, com estudiam el tema i preparam el Ple?”

Un cop més, avui s’evidencia, com ja hem explicat mil vegades encara que no hagi interessat, que aquest no és un cas aïllat sinó una manera de governar del PP a Menorca. Sembla que no li grada gens la feina de control que li pertoca a l’oposició o escoltar veus discordants, i en moltes ocasions, com ja hem manifestat, els nostres regidors han rebut informacions transcendentals que anaven a ple als distints municipis de Menorca, hores abans del ple i amb la impossibilitat d’estudiar el tema. Al final, arribem a la conclusió , que el que els interessa és que no es pugin estudiar els temes, fer els contactes oportuns, i tenir opinió pròpia, i que pot ser distinta a la seva.

I és que avui s’evidencia, una vegada més, com hem denunciat prou vegades, per exemple, darrera les propostes populistes de reduir el Parlament, o les assignacions, que realment no hi ha un objectiu real de reduir despeses sinó només un objectiu de reduir democràcia i de eduir controls als polítics. Preocupant, si és té en compte, que és un dels partits amb més corrupció de les illes, i que més controls necessita.