“El consorci de disciplina urbanística fa nosa al PP i les seves polítiques”

Hem pogut llegir per premsa unes declaracions en què el Conseller de Cooperació Local del CIM, Joan Josep Pons, es qüestiona el Consorci de Disciplina en Sòl Rústic perquè considera que el seu cost és excessiu pels resultats obtinguts i, a més, valora que no ha actuat amb prou promptitud.

Arran d’aquestes preocupants declaracions, el PSM Més per Menorca vol fer les següents declaracions:
1-      D’entrada, hem de dir que, després de mesos, encara esperam que el PP permeti a l’oposició accedir a la documentació del Consorci, un dret a la informació que el PP obvia, una vegada i una altra. Per tant, l’oposició, des que governa el PP, no ha pogut exercir cap control sobre el funcionament del Consorci.
2-      Arran de la inspecció que vam demanar que es dugués a terme a Torralbenc,  es va fer palès el malestar dels inspectors del Consorci pel fet que el Conseller responsable no els facilitava, en absolut la seva feina, més bé al contrari.
3-      És per tot això que ens demanam: hi ha hagut, per part del PP, una autèntica voluntat política de fer que el Consorci funcioni? Se’ns impedeix, com a oposició, l’accés a la informació del Consorci perquè no puguem detectar la voluntat de l’equip de govern del CIM de “paralitzar” al màxim el Consorci per tal de poder qüestionar-se’ls després?
4-      Així, la tan pregonada “transparència” del PP és, en realitat, una opacitat absoluta, pel que fa al funcionament del Consorci, la qual cosa, afegida a les declaracions del Conseller, ens fan pensar que, avui, el Consorci, més que una eina útil, que aporta coherència i funcionalitat, per vetllar per la disciplina urbanística en sòl rústic, és una nosa.
5-      Finalment, i davant el reiterat ús de la sentència de Cesgarden, per part del PP, per tal de justificar la seva pobra capacitat de gestió, seria hora que el President Tadeo respongués la pregunta: pensa recórrer les vies jurídiques que té al seu abast –confirmades per juristes de la seva confiança- per tal d’aconseguir que la sentència de Cesgarden no la paguem tots els menorquins?