El Govern expulsa la federació de discapacitats de la gestió del Programa d’Autonomia Personal

Nel Martí i Maite Salord denuncien la “hipocresia” del PP: “canvien la llei de serveis socials per concertar amb el tercer sector, i després donen la gestió a empreses privades amb ànim de lucre”

retallades austericid psm

El PSM Més per Menorca ja va denunciar el fet de uèe la Conselleria de Família i Serveis Socials tragués a concurs el Programa d’Autonomia Personal per a persones amb discapacitat física. Aquesta decisió obligava la Federació de Persones amb Discapacitat Física, que fins ara gestionava el servei, a haver-se de presentar al concurs i, en conseqüència, aquesta entitat del tercer sector es veia forçada a haver de competir amb empreses privades amb ànim de lucre.
Les conseqüències més immediates han estat que la Federació de Persones amb Discapacitat Física no es vol presentar al concurs, perquè honestament creu que no podrà donar el servei de qualitat que fins ara es donava amb el preu que surt el concurs, uns 200 mil euros manco que el conveni que tenien signat fins ara.
El diputat Nel Martí considera que les paraules de la consellera Sandra Fernández justificant que el preu ara és més correcte perquè es redueix el sou dels treballadors “són ofensives per a tots els professionals”, ja que es tracta de professionals qualificats, la majoria diplomats, amb grau o llicenciat i que han necessitat d’un formació específica i amb un parell d’anys d’experiència. “Quin preu té això per a la consellera? Creu la consellera que fins ara s’ha pagat massa als professionals per fer aquesta feina?”, es demana Martí.
Per altra banda, el diputat menorquinista denuncia “la hipocresia del Govern Bauzá i del PP”, que va promoure un canvi de la Llei de Serveis Socials per poder concertar els serveis amb el tercer sector (es va anunciar dient que “a partir d’ara el tercer sector tindrà un lloc rellevant amb la gestió dels serveis socials“), i a l’hora de mostrar el seu compromís i apostar seriosament pel tercer sector, el primer que fa és publicar un concurs públic “que a la pràctica suposarà que un servei gestionat per una federació de persones amb discapacitat física passarà a ser gestionat per una empresa amb ànim de lucre, i que doblers públics que repercutien tots en el programa i la seva qualitat ara una part d’ells passaran a benefici empresarial”.

Maite Salord, consellera i coordinadora del PSM Més per Menorca, explica: “Tots els qui hem gestionat sabem les dificultats que suposa la Llei de Contractes del Sector públic per poder conveniar i concertar amb el tercer sector. Però no és casual que quan hi ha Pacte de Progrés es cerquen fórmules legals per poder signar aquests tipus de convenis i quan governa el PP aquestes fórmules deixin de considerar-se vàlides. Creim que la consellera s’ha conformat i no ha lluitat per poder mantenir aquests conveni amb la federació de persones amb discapacitat, un programa d’èxit, de qualitat i de molt bona acceptació per part dels usuaris”.
El diputat Nel Martí assegura: “Podríem demanar la retirada del concurs i demanar a la consellera que formuli un nou conveni amb la federació, però si el Govern ha arribat fins aquí, i tenint en compte les declaracions de la consellera, sabem que és una petició que no rebrà ni un minut de reflexió. Per tant, esperarem el resultat del concurs, i podrem comprovar la trajectòria i l’experiència de l’empresa amb aquest sector i farem un seguiment parlamentari de la qualitat del servei”.
Maite Salord conclou: “Afortunadament, el concurs sols és un any de contracte. Esperam que l’any 2015 hi hagi un Govern més compromès amb el tercer sector dels serveis socials, no sols en paraules sinó amb fets”.