?PSM Més per Menorca, contra la privatització d’AENA

La decisió del Consell de Ministres tanca les portes a la possibilitat de cogestionar els aeroports de les nostres Illes i el Govern de Bauzá calla

La decisió presa dia 13 de juny al Consell de Ministres de privatitzar l’ens públic AENA és per al PSM Més per Menorca “una molt mala notícia per a les nostres Illes, ja que perdem el control sobre les nostres principals portes d’entrada de persones, i una peça clau de la nostra economia turística”, ha assenyalat el diputat Nel Martí.

Aeroport de Menorca

El diputat menorquinista considera vital la importància estratègica dels nostres aeroports. “El nostre país és totalment dependent del transport aeri, ja que el 98% dels visitants de les Illes Balears accedeixen a l’arxipèlag per via aèria”.

Segons Martí “cada vegada que se l’interpel·lava sobre aquesta qüestió, el President i el Conseller de Turisme deien que estarien informats en tot moment, i ara callen perquè saben que la privatització, decidida unilateralment pel Govern central tanca les portes a una possible cogestió en el futur, amb la participació de la CAIB”.

Per al PSM Més per Menorca és una vergonya que es vengui una empresa pública amb més de 1.600 milions d’euros de beneficis, i més encara en el cas de les Illes Balears, ja que els aeroports de Palma i el d’Eivissa són dels més rendibles de tot l’Estat: “No obstant, a la nostra Comunitat seguim amb problemes de connectivitat importants i no pintam un prebre a l’hora de decidir, per exemple, sobre les taxes aèries, que podríem modular per , ha recordat Martí.

“Ni decidíem, ni decidirem en matèria d’aeroports, i gràcies al PP a Madrid i al silenci còmplice del PP de Bauzá es tanca la porta a la cogestió aeroportuària en el futur, una qüestió sobre la qual semblava que hi havia unanimitat entre els diferents grups polítics, però com sempre el PP s’ha estimat més vendre el patrimoni públic que mirar per l’interès general de la ciutadania”.

Finalment, des del PSM Més per Menorca lamentam que el govern de Rajoy s’estimi més vendre al millor postor o treure a borsa accions d’AENA que donar participació a les Comunitats, un acte amb el qual queden ben retratats.