Maite Salord reclama la defensa de l’acord del Consell contra la privatització d’AENA

“Instam a Tadeo a defensar els interessos de Menorca per sobre de la disciplina de partit”

“La privatització de l’aeroport de Menorca suposarà un greu perjudici per a l’economia i la societat menorquines”

El desembre del 2013 el Consell de Menorca, a instàncies d’una moció presentada pel PSM Més per Menorca, es va posicionar de forma unànime contra la privatització d’AENA. Concretament, a la resolució aprovada s’instava “el Ministeri de Foment a no dur a terme la privatització d’AENA per les repercussions negatives que tindria en la gestió de l’aeroport de Menorca: perdre el control sobre la funció bàsica de servei públic, pèrdua de llocs de treball i gestió al marge del projecte territorial de l’illa i de la seva estratègia turística”.

Aeroport de Menorca

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat reiterades vegades el Parlament de les Illes Balears, amb el vot favorable dels diputats i del president de Menorca.

Avui emperò, tot i aquesta unanimitat de les màximes institucions de Menorca i de la Comunitat Autònoma, la reacció de l’equip de govern del Consell de Menorca ha estat inexistent davant l’anunci fet per la Ministra de Foment sobre l’inici del procés de privatització del 49% d’AENA Aeroports. “Tadeo acota el cap davant les decisions de Madrid, encara que suposin, com és el cas, un greu perjudici per a l’economia de Menorca”, diu Maite Salord. “Una altra vegada la disciplina de partit enterra la fidelitat als menorquins i menorquines”, afegeix Nel Martí.

Maite Salord, consellera i coordinadora del PSM Més per Menorca, recorda com en qüestions importants per a Menorca -diguem-li prospeccions petrolieres,o una altra cosa- la màxima institució d’autogovern renuncia al seu lideratge de defensa dels interessos menorquins i s’alia amb les tesis del seu partit, encara que perjudiquin l’illa. Nel Martí, diputat menorquinista, recorda que aquesta forma de pseudogovern de Tadeo l’hem vista amb moltes qüestions relacionades amb la connectivitat: la reimplantació del certificat de resident (avui encara vigent, a pesar de les promeses del Ministeri), el nou sistema de tarifes del pàrquing (que elimina la gratuïtat dels 30 minuts primers, i incrementa la tarifes un 35%), el vot en contra dels promesos tres bitllets d’avió als estudiants menorquins (i que els diputats de Menorca, amb Tadeo inclòs, van rebutjar al Parlament dimarts passat),…… o el vot en contra del text Pacte per a la millora del transport aeri que el 2011 tots els partits polítics (en plena campanya electoral) van signar com a compromís públic.

Maite Salord, considera que Tadeo està més que legitimat -està obligat- a reaccionar, i a defensar davant Madrid el fet diferencial de la insularitat i la dependència de la nostra economia a aquesta insularitat. “Tadeo no pot callar. Fer-ho és trair la voluntat dels menorquins i menorquines expressada de forma unànime a la màxima institució”. “L’instam a que ho faci ja, amb contundència, i amb convicció, deixant de banda la disciplina de partit”, acaba dient Salord.