El Govern ha de retirar la Llei de Símbols de forma immediata i definitiva

El diputat Nel Martí insta al PP a rectificar completament si vol recuperar la normalitat a les escoles.

“El Govern s’ha adonat que és absurd aplicar aquesta llei perquè vulnera el dret fonamental de la llibertat d’expressió i és contrària a l’Estatut”.

El diputat menorquí del PSM Més per Menorca afirma que el Govern ha de “retirar la llei de símbols, expressió màxima de la seva obsessió per silenciar, intimidant i perseguint, a tot aquell que pensa diferent i critica la política del Govern en matèria lingüística i educativa”.

imatge parlamentaris al parlament

Nel Martí recorda que és una llei que “vulnera el dret fonamental a la llibertat d expressió i és contrària a l’Estatut. Per tant, el Govern no podia fer res més que retirar-la”. Davant la tímida rectificació en l’aplicació d’aquesta norma, el PSM Més per Menorca, a través del grup parlamentari MÉS, considera una decisió totalment insuficient si realment el Govern vol recuperar la normalitat a les escoles.

El primer en incomplir la llei absurda és el propi Govern.

El diputat menorquí posa en evidència que mesos després d’entrar en vigor la llei de símbols, els centres escolars són els únics que la compleixen. “Ni les oficines del SOIB, ni els centres de salut, ni oficines de consum,… ni delegacions territorials d’educació,… El primer en incomplir la llei absurda de símbols és el Govern. Tot això demostra quin era el seu objectiu: el llaç quadribarrat”.

“El Govern se n’ha adonat q aplicar la llei de símbols tal com està redactada generarà més absurds: prohibeix símbols d’entitats i empreses, obliga a col·locar plaques al mateix Govern q no està en disposició de posar, etc. A més, és ambigua i genera inseguretat: no delimita q és un símbol”.

A continuació us adjuntam tres sol·licituds d’informació amb resposta escrita dirigides a la Conselleria d’Educació que posen en evidència la impossibilitat d’acomplir la seva pròpia llei de símbols.

Ús dels símbols. Conselleria Educació II

Ús dels símbols . Conselleria Educació VII

Ús dels símbols. Conselleria Educació IX