“El nou decret per imposar el TIL per damunt dels jutges és un atac a la democràcia”

Els menorquinisme consideren molt greu que el Govern no acati la suspensió del TIL dictada pel TSJIB, i consideren vergonyós que ara, després d’atacar el docents i d’obrir expedients als 3 directors de Menorca, de tractar-los de dictadors i de voler polititzar l’educació, reconegui que hi ha errors en l’anterior decret i que generava confusions.

EL grup Més, del qual forma part el PSM Més per Menorca, avança que reaccionarà “per totes les vies polítiques, jurídiques i penals que siguin necessàries” contra aquest decret “il·legal”

Els menorquinistes consideren que el nou decret llei anunciat pel Govern per imposar el TIL aquest curs escolar és “un atac a la democràcia, una aberració que demostra una actitud profundament antidemocràtica i tirànica”,segons Nel Martí. El decret llei d’avui és per sortejar la suspensió cautelar de l’aplicació del TIL, que havia estat dictada avui pel TSJIB en resposta al recurs interposat pels sindicats docents.

Els menorquinistes manifesten la seva perplexitat i indignació davant l’actitud del Govern, que suposa un clar desacatament de la decisió judicial del TSJIB. “És molt greu, Bauzá vol imposar el TIL sí o sí, de manera autoritària, passant per damunt dels jutges”. El diputat afirma que el PP “duu fins al paroxisme la figura del decret llei, i se’n riu de les institucions i de les regles democràtiques”.

Des del PSM Més per Menorca consideren que son Impresentable aquestes actituds on el govern usurpa la sobirania que rau en el poble. Segons Nel Martí “En aquesta legislatura ja duim uns 30 decrets lleis saltant-se el que diu la Constitució , que tant treuen a lluir: La sobirania rau en el poble, del qui emanen els poders de l’estat. El Parlament és qui representa al poble i no el govern. Son els parlament qui ostenten la potestat legislativa i controla el govern. En canvi aquest Govern Balear ha usurpat la sobirania del poble a través de l’ús normal- i no excepcional- del decrets lleis. I trenca amb la divisió de poders. El govern actual legisla, governa i també vol influir en la justícia? A que us sona això? sí, sí, no hi feis enfora.”

Maite Salord, recorda, com ja van dir en la passada roda de premsa,” que el Govern ens estava reduint encara més l’escassa democràcia que tenim, i l’està convertint en una democràcia mediocre , de baixa qualitat i de poca participació. A través del Decret llei, es salten qualsevol espai de participació, ja que el dia després de la publicació al BOIB ja és llei. No hi ha publicació, no hi ha període de presentació d’esmenes, no hi ha ponència, no hi ha informe de ponència, no hi ha possibilitat de participar i discrepar, ja que un debat de validació, s’enllesteix”.

Nel Martí ha comentat que, des del Grup Més, reaccionaran “per totes les vies polítiques, jurídiques i fins i tot penals que siguin necessàries” contra aquest nou decret, que qualifiquen d’“il·legal”.

Els Menorquinistes consideren vergonyós que ara, després d’atacar el docents i d’obrir expedients als 3 directors de Menorca,de tractar-los de dictadors i de voler polititzar l’educació, reconegui que hi ha errors en l’anterior decret i que generava confusions.