El ple des Castell també aprovà per unanimitat les mocions sobre el manteniment del sistema d’escoletes 0-3 i sobre la incorporació del carril bici en les obres del carrer Sant Josep

El PSM Més per Menorca des Castell va donar suport a la moció presentada per declarar el municipi “ lliure de desnonaments”, a proposta de la de la comissió mixta de desnonaments impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Menorca, i que, tot i el vot contrari del PP, va sortir aprovada per la resta de forces polítiques representades a l’ajuntament. També va donar suport a una Moció en contra de l’anomenada Llei Montoro, que va sortir aprovada de la mateixa manera que l’anterior.

D’altra banda, també es van aprovar per unanimitat les mocions presentades pel PSM Més per Menorca des Castell referent a Mantenir l’actual sistema d’escoletes de 0-3 anys i referent a la incorporació del carril bici a les obres del carrer Sant Josep. En ambdós casos, es va incorporar alguns canvis a l’enunciat, que el Regidor del PSM Més per Menorca va acceptar i incorporar per tal d’aconseguir el consens de tots els partits.

Així, en la primera , es va incorporar un canvi en l’enunciat que dirà “l’ajuntament seguirà treballant “ en lloc de dir “l’ajuntament treballarà “. Simó Ferando considera que “aquestes darreres setmanes hem llegit als diaris diverses notícies sobre la delicada situació en què es troba l’educació 0-3 a distints municipis de les Illes, i de les conseqüències que pot tenir la Llei Montoro sobre aquest sistema educatiu. Les notícies que han arribat són preocupants i no fan pensar en res de bo i, és per això, que des del Municipi des Castell volem donar suport , per un costat, a la feina que fan els mestres i educadors, any rere any, en els primers moments de la vida dels infants i, per l’altre, volem constatar la feina feta en aquesta etapa d’educació infantil a Menorca, i concretament en la de 0-3 anys, perquè ha estat i és un referent a bona part de l’estat, que ha costat molt aconseguir i no és així per a qualsevol cosa”

D’altra banda, i donat que la primera fase de les obres del carrer de Sant Josep s’ha adjudica fa uns dies, i, segons van comentar els tècnics i especialistes, ara era complicat introduir-ho, es va acordar “ demanar que es faci en pròximes actuacions” la incorporació d’un carril bici.. Per a Simó Ferrando, l’important és que el municipi des Castell tengui present la necessitat d’aprofitar les obres per fer un vertader circuit de carril bici a la població i que enllaci distintes instal·lacions públiques del municipi”.