El PP rebutja al Parlament la proposta del PSM Més per Menorca per eliminar la figura de l’aforament

Nel Martí: “el PP xerra molt de transparència i de regeneració, però a l’hora de la veritat només hi posa obstacles”

La Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament ha rebutjat avui, amb els vots en contra del PP, una proposta del PSM Més per Menorca que tenia com a objectiu eliminar la figura de l’aforament, així com la inviolabilitat del rei. El diputat Nel Martí ha afirmat: “el PP no té credibilitat: xerra molt de transparència, de regeneració i de lluita contra la corrupció, però a l’hora de la veritat només hi posa obstacles”.

rei

En la seva intervenció Martí ha explicat que “a dia d’avui ja no té sentit mantenir la figura de l’aforament ja que és tracta d’una figura anacrònica, obsoleta i innecessària, i a més impedeix que els ciutadans siguin considerats iguals davant la justícia”. El diputat s’ha demanat “per quin motiu uns ciutadans han de dirigir-se al jutjats de primera instància i uns altres al Tribunal Superior?”. Martí ha manifestat que l’aforament “no només romp el principi d’igualtat, sinó que a més és un obstacle per lluitar contra la corrupció, segons reconeixen els fiscals anticorrupció”.

El diputat del PSM Més per Menorca ha assegurat que aquesta situació es veu agreujada quan PP i PSOE elegeixen els jutges que formaran part del Tribunal Suprem, els quals jutjaran els aforats que cometin algun fet il·lícit. Martí es demana: “països on no existeix la figura de l’aforament, com ara Alemanya, Regne Unit o els Estats Units, tenen una democràcia de menys qualitat i menys garantista? És evident que no”.

Per altra banda el PSM Més per Menorca també aposta per suprimir la inviolabilitat del Rei, prevista a la Constitució Espanyola. En aquest sentit, Nel Martí ha apuntat que “tots els ciutadans hem de ser iguals davant la llei, independentment de la nostra família”.

A Balears hi ha un total de 300 aforats. D’aquests, 67 són polítics (els diputats, el president del Govern i els membres del Govern) i la resta, 233, jutges i membres de la judicatura.