El Pressupost CAIB 2015 i el Sector Públic Instrumental

El Govern no inclou en el pressupost per al 2015 les indemnitzacions derivades de les sentències que anul·len o declaren improcedents els acomiadaments en el SPI

El SPI incrementa la seva despesa en 42 milions, quan fins ara el Govern havia fardat de la reducció i redimensió de ls despesa en els ens instrumentals

El Pressupost del Sector Públic Instrumental per al 2015 puja en 42.842.415 euros, passant de 503.732.570 euros a 546.573.985 euros, sense comptar en ambdós casos amb la ràdio i la televisió de les Illes Balears.

Bauzá

Aquest increment no inclou en cap ens les indemnitzacions i salaris de tramitació dels treballadors acomiadats que han obtingut una sentència d’incomprocedència o nul·litat de l’acomiadament, que afecta a entre 200 i 300 treballadors. Hem adjuntat el cas de l’Institut d’Innnovació com a mostra explícita de què no s’ha previst cap indemnització (pàg 128).

El Govern en tot moment ha evitat d’explicar els efectes de la darrera sentència del Tribunal Suprem, i en cap moment ha posat xifres econòmiques a les conseqüències de la nefasta reestructuració del SPI.

El que sí incrementa és el Fons de Contingència, un fons que es crea per respondre a imprevistos. Passa de 2.943.182 euros el 2014 a 4.200.000 euros el 2015, és a dir que s’incrementa en més d’un milió d’euros. El més segur és que aquests recursos s’hagin de destinar a modificacions de crèdit per als ens que han de pagar le scorresponents indemnitzacions. En qualsevol cas, des de MÉS es consideren insuficients perquè el cost arriba en aquests moments a uns 4 milions d’euros.

Aquest és el model de gestió del PP: ha incrementat als càrrecs en el SPI i manté llocs tan estranys com el de Cap en muntatge en l’Institut d’Innovació, quan no hi ha muntadors per fer la feina i es fan una o dues fires a l’any.

Per a Nel Martí la reestructuració ha estat un desastre: arbitrària (recordem el cas dels emails amb el pedigrí polítics dels treballadors) i sense respectar els treballadors.

 

Pressupost Institut Innovació