El PSM impulsa des de l’Ajuntament de Ciutadella la posada en marxa dels Tallers d’Escola de Famílies

L’Ajuntament de Ciutadella, presidit per Joana Gomila, ha posat en marxa recentment els Tallers d’Escola de Famílies al Centre de Promoció de l’Autonomia a Ciutadella.

Des del PSM expressem la nostra satisfacció per una iniciativa que sentim molt nostra i que van comptar, en la seva posada de llarg, amb la presència de la regidora delegada de Serveis Socials, Laura Anglada, que és del nostre partit.

Els tallers van adreçats als familiars dels usuaris del centre d’Alzheimer i estan concebuts com un espai on oferir recursos, estratègies i eines de formació que responguin a les necessitats dels cuidadors en el dia a dia i crear un espai de coneixement, intercanvi i recolzament a les famílies.

La previsió és que els tallers es duguin a terme des d’aquest mes d’octubre fins al maig de l’any vinent, sempre el segon dilluns de cada mes i en horari de 19 a 20 h, amb un total de 8 sessions gratuïtes.

Cal remarcar que, fins al moment, el taller ha tingut una molt bona acollida entre les famílies dels usuaris, en ser una gran eina de suport. Les temàtiques concretes que es tractaran són: presentació i informació sobre les malalties neurodegeneratives, estratègies per afavorir l’autonomia, recursos legals en els processos de malaltia, la cura del cuidador, tractament farmacològic, nutrició i hàbits saludables, entorn favorable i ús d’ajudes tècniques, comunicació i tractament de les alteracions de conducta.

El PSM impulsa des de l’Ajuntament de Ciutadella la posada en marxa dels Tallers d’Escola de Famílie