El PSM Més per Menorca (del grup parlamentari MÉS) insta el PP a retornar urgentment els doblers estafats tal i com l’obliga la sentència del cas Scala

També insta al Consell Consultiu a elaborar un informe per determinar la legalitat de les aportacions fraudulentes a la campanya electoral del 2007 i determinar si el PP ha de retornar les subvencions electorals atorgades.

El PSM Més per Menorca recorda que la sentència de l’Audiència Provincial de Palma que el passat mes de juliol va condemnar a diversos ex alts càrrecs del PP en el cas Scala obliga al partit ara al capdavant del Govern a retornar 10.585 euros, més interessos. Aquesta quantitat correspon als recursos públics que es van desviar des del Consorci de Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) a pagar despeses de la campanya electoral del PP de l’any 2007, concretament en concepte de transport de prospectes electorals.

El diputat menorquinista, Nel Martí, ha registrat una Proposició No de Llei (PNLL) al Parlament perquè la cambra balears es pronunciï i insti “al Govern de les Illes Balears a reclamar immediatament al PP el retorn dels diners malversats a l’hisenda autonòmica”.La sentència del cas Scala diu clarament que el partit és “responsable civil a títol lucratiu” d’aquests doblers. En aquest sentit, el PSM Més per Menorca exigeix un acte de transparència al Partit Popular perquè torni els doblers, però a més que el Govern sol·liciti un informa al Consell Consultiu sobre la legalitat de l’aportació feta pel Govern al PP en concepte de subvenció electoral del 2007, arran de l’incompliment de l’article128 de la Llei 5/1985, de Règim Electoral General.

És per això que,si es demostra que la subvenció electoral és nul·la per aquest incompliemtn de la legislació electoral i de partits, el grup MÉS i el PSM Més per Menorca exigeix que es reclami per via d’urgència el retorn dels doblers aportats al PP en concepte de subvenció electoral.

A continuació us adjuntam la PNLL relativa a aquesta qüestió.

PNLL Scala