EL PSM Més per Menorca s’adhereix a l’aturada contra les desigualtats de gènere i violències masclistes

EL PSM Més per Menorca s’adhereix a l’aturada contra les desigualtats de gènere i violències masclistes

El PSM Més per Menorca es suma a la iniciativa internacional, impulsada des de diversos països i institucions, per denunciar les desigualtats de gènere; la bretxa salarial de les dones en l’àmbit laboral; i la violència masclista que experimenten les dones arreu del món. Avui, Dia Internacional de les Dones, la formació recorda que en el camí cap a la igualtat entre dones i homes encara hi ha moltes dificultats a superar i que cal seguir treballant per aconseguir-ho.

 

A més, des del PSM Més per Menorca s’ha organitzat una nova edició de la xerrada que cada any es convoca per fer visible la situació de les dones i reconèixer el seu paper en tots els àmbits de la societat. Enguany, la conferència tindrà lloc el proper dilluns, dia 13 de març, a les 20 h, a la Biblioteca Pública de Maó amb Rosa Cursach Salas, directora de l’Institut Balear de la Dona, com a ponent convidada. La seva intervenció, oberta a tot el públic, es titula “Avançant en igualtats com a aliances feministes”.

 

Rosa Cursach és filòsofa, teòloga i fundadora de l’entitat Creients i Feministes. Ha exercit de professora de religió i ètica i de filosofia fins al seu nomenament com a directora de l’Institut Balear de la Dona. La seva trajectòria professional ha estat vinculada majoritàriament a la docència i a la recerca i la divulgació, i ha format part de diversos grups; entre d’altres, ha col·laborat amb el grup de Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Ha duit a terme —en l’àmbit nacional i internacional— nombroses recerques i publicacions sobre el feminisme i la igualtat; i ha impartit cursos i ponències, en els quals ha analitzat els paradigmes sobre gènere i polítiques publiques, experiències de polítiques d’igualtat a Espanya o feminisme i religió o drets humans, entre d’altres.

 

 

 

Nota: S’adjunta el cartell de la xerrada del PSM del Dia de la Dona 2017 i una fotografia de la ponent.